Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (42/356) > >>

gzo:
Tова са музейните експонати дето ги извлякоха от музея малко по-долу от мястото дето си ги снимал. Сега май си гният в депото.

BaHkaTa:
Просто невероятно! Значи някога са се поддържали дори като музейни експонати. Все си мисля че музеен експонат не иска много поддръжка. Нито масло иска, нито боя, нито болтове и гайки, нищо! Явно в музея им е станало тясно и трите машинки хоп на вънка да подишат чист въздух.

Всъщност не съм бил в този музей в Русе така че не знам колко е голям и дали целия е закрит или има и открита част на която са били въпросните машини. Но каквото и да е е жалко щом унищожаваме и музейните експонати с които разполагаме. Ще поразровя архивите може би ще намеря и други снимки от там.

gzo:
Явно си от по-младото поколение и за сефте чуваш, че в Русе има музей на транспорта изграден в първата ЖП гара у нас и външна експозиция с различни локомотиви, мотриси и вагони. Ето ти повече инфо http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1052.0.html
включително ще видиш и същите локомотиви от твоите снимки.

А относно поддръжката им, те от как са вкарани в музея никога не са били обгрижвани (освен пребоядисване на най-стария лок). Още като бях малък и си играеме с тайфата в музея имаше растящи дървета между буферите на отделните експонати. Някъде имах снимки от средата на 90-те и тогава си беше пущинак, че дори от другата страна на коловозите имаше рибарски колиби, та хептен приличаше на джунгла с индианци.

pach:
септември 2008 г...
 :( преди да ги изтеглят...

gzo:

--- Цитат на: pach link=topic=3529.msg79890#msg79890 date=1341321573 ---септември 2008 г...
 :( преди да ги изтеглят...

--- Край на цитат ---

Напротив, тук вече са изтеглени от музея, но бая постояха и на отсрещния коловоз преди окончателно да ги преплъзнат по депото. Стояха там, че доколкото помня старите коловози взеха да се огъват под тежестта на плъзгащата се отгоре скрап. Докато ги стяхага коловозите локомотивите простояха повече от половин година в това дередже.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия