...
Не зная обаче новата сигнализация по скоростното трасе Пловдив - Димитровград каква е - подвид на скоростната, типична скоростна или нещо друго, но това специалистите да кажат! 
Нашата т.н. "скоростна сигнализация" има общи корени със скоростната сигнализация в ОСЖД (OSShD). Не знам да има официална класификация на подвидове и типове, но всяка от страните, в които се използва, има разлики спрямо други страни. Възприетата преди време у нас скоростна сигнализация е доста прост и изчистен вариант и използва сигнали за да определи скоростите 0, 40 и Vmax (без да броя разните 3, 5, 7, 15, 25 и т.н. км/ч).
За новото скоростно трасе (туй и на някои други места трябва да има кавички) Крумово - Димитровград, нашата скоростна сигнализация е допълнена със сигнали за скорост 100 км/ч. в сила от великата дата 09.09.09 година. Това е допълнителният зелен правоъгълен фар на изходните сигнали, както и мигащото зелено. Тези нови сигнали важат и за други наши линии, на които има стрелки, позволяващи отклонение със 100 км/ч, (аз не знам сега да ги има на друго място). И в други страни има подобни сигнали за други скорости - 50, 60, 90, до 160 км/ч).