Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (52/356) > >>

Vlado:
Масово се ползва и обикновена и скоростна сигнализация.
Не зная обаче новата сигнализация по скоростното трасе Пловдив - Димитровград каква е - подвид на скоростната, типична скоростна или нещо друго, но това специалистите да кажат!  :yes:

KRAKOMOBILA:
Не... има достатъчно много места с обикновена сигнализация.

liro4605:
Кариера Огняново.

Случайно съм хванал и един истински бретел,отстрани вагоните са на така наречения „изтеглителен коловоз“

mitko0888:

--- Цитат на: Vlado link=topic=3529.msg82538#msg82538 date=1349766927 ---...
Не зная обаче новата сигнализация по скоростното трасе Пловдив - Димитровград каква е - подвид на скоростната, типична скоростна или нещо друго, но това специалистите да кажат!  :yes:

--- Край на цитат ---

Нашата т.н. "скоростна сигнализация" има общи корени със скоростната сигнализация в ОСЖД (OSShD). Не знам да има официална класификация на подвидове и типове, но всяка от страните, в които се използва, има разлики спрямо други страни. Възприетата преди време у нас скоростна сигнализация е доста прост и изчистен вариант и използва сигнали за да определи скоростите 0, 40 и Vmax (без да броя разните 3, 5, 7, 15, 25 и т.н. км/ч).
За новото скоростно трасе (туй и на някои други места трябва да има кавички) Крумово - Димитровград, нашата скоростна сигнализация е допълнена със сигнали за скорост 100 км/ч. в сила от великата дата 09.09.09 година. Това е допълнителният зелен правоъгълен фар на изходните сигнали, както и мигащото зелено. Тези нови сигнали важат и за други наши линии, на които има стрелки, позволяващи отклонение със 100 км/ч, (аз не знам сега да ги има на друго място). И в други страни има подобни сигнали за други скорости - 50, 60, 90, до 160 км/ч).

bdz43r:
Единствената друга такава стрелка е първата входна на новата Видин-товарна и там също ще има показания за 100 км/ч.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия