Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (10/356) > >>

gzo:
Някой случайно да има цв.фотос на състав от 07+зелени вагони, без значение гара/междугарие  ::)

Сaprycorn:
За малко бих искал да насоча вниманието ви към друг детайл от снимката, а именно към 4-тия вагон от композицията.

Това е вагон, произведен от Татра и доставен за БДЖ през 1955 година. А тук ви показвам снимка на вагон от същата доставка, сниман през април 1994 година на гара Плевен. Скоро след това, тези вагони бяха бракувани.

tritehiksa83:
Хахаха тези вагони на гара Плевен композираха пътническия влак от Плевен за Черквица,знам защото като малък патувахме до село с този влак и аз много го харесвах,начело на композицията седеше дизел 55-та или 07-ма през топлите месеци,сега остава да разбера дали има и модели натакива вагони!!!!

widowmaker:
07-ма караше товарните влакове до и от пристанище Сомовит.
55-та караше влака. Пътувах по линията доста често тогава - от Плевен или от Сомовит до Комарево (и обратно).
Преди това линията се обслужваше от 15-ки (не съм много сигурен за серията).

Vlado:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3529.msg70526#msg70526 date=1326198116 ---Че кога е преправен !?!?!? ... през май 1964 все още си е бил с кола Gölsdorf и водеща 4-тата колоос ... (Image removed from quote.) ...
Предполагах че е преправен някъде през '40 ... но ниц ...

--- Край на цитат ---

За съжаление надеждите ми не се оправдаха!

От книгата на Димитър и Стефан Деянови "Локомотивите на Българските държавни железници":

"Интересно е да се отбележи, че един от закупените  през 1931 г. локомотиви - N 8125, е с ведоща колоос четвъртата по ред (кола Gölsdorf), тъй като е произведен преди 1909 г., откогато Schwartzkopff променя екипажа на този тип локомотиви и го прави симетричен (ведуща колоос става третата). След възстановяването му през 1936 г., локомотивът запазва колата тип Gölsdorf и получава последния номер в серията - 50.10. Видно от фотоснимки, направени в депо София през периода 1946-1948 г. локомотив 50.10 има все още казаното устройство на ходовата си част. Скоро след това обаче, са изработени необходимите нови детайли и при един от капиталните ремонти локомотивът е преустроен, с цел екипажът му да се уеднакви с останали машини в серията."

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия