Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (142/356) > >>

mitko0888:
А от кога ли ще да е гарат в Златица ... 195? Пероните ми харесаха - ще си направя такива на моето макетче.

Petko Ivanov:
Цялата 3 та линия е открита 1952 г. Тогава е построена и гара Златица.

CaLLlo:

А коя е най-старата цветна снимка с наш подвижен състав - влакове, локомотиви, вагони?

(Хелп: Това в уикипедия няма да го намерите!)

Обнадежден съм, както сте я подкарали очаквам да ми покажете и старите оцветки на наши локомотиви поне от "1930-1935", а що не и "от 185х".
Хайде, изненадайте ме!

CaLLlo:

--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=3529.msg100363#msg100363 date=1438026474 ---Цялата 3 та линия е открита 1952 г. Тогава е построена и гара Златица.

--- Край на цитат ---

Ами разбира се, виж че едно дърво още няма, нито малко дръвче - нова гара, построена в нищото, първо е трябвало да се пробие Козница.

Виж, конкурента Пирдоп и в това отношение се е постарал да ги скъса - шибнал е секвои на самата гара, е, успял е,
само че един ден тия секвои ще съборят гарата ... що се сещам за анимацонното филмче "Умно село" не знам

http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1380.msg38610.html#msg38610
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1752.msg52622.html#msg52622

CaLLlo:

Едно време, когато е избирана столицата на България предложенията са били:

Пловдив, Русе, София и... Златица 

На по-късен етап Златица отпада от списъка с претендентите и истинските претенденти остават само 3.

ГОЛЯМОТО питане тук е - Защо точно Златица е била някакъв възможен вариант? Какво е толкоз ценното в тоя град? А и защо накрая отпада дори и от списъка с възможните варианти?

В интернет има информация че Златица е била 4-ят претендент, само че финалната фраза там е - "но тая информация не е сигурна".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия