Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (157/356) > >>

vesko76:
Моста по 28- ма линия ли се намира?Прилича на моста до спирка Ботево.

pach:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3529.msg101235#msg101235 date=1444418905 ---
Ново име за мен, смея да твърдя, че знам всички фотографи, сегашни и от едно време ...

явно тоя е от малкото успешно внедрени тъдява ...

Поздрави!

--- Край на цитат ---

Саше, и за мен това име е ново...ама ние сме прости и тъпи....или поне аз!!! :blush2:
Чукнах в мрежата и не само изкочиха твърде много снимки на този човек, но се оказа и постоянно
цитиран в книги и списания (със съответните снимки). И тъй като е снимал не само в България,
мрежата е пълна с негови материали на тема железници, от тези дето ни интересуват.

Ама нали, както казах - съм тъп и прост, все още не мога да намеря персоналната му галерия от снимки
(ако има такава), но там ще има много и в частност за БГ и БДЖ.
Има и трета опция - подобно на Зазо както се свърза с Джерълд Робинсън и започна тази тема,
да намерим начин да се свържем с него (Frank Stenvall) и персонално да го помолим да "види" какво има за БГ и БДЖ от ония години.
Има един сайт - "Stenvalls" но не съм сигурен, че ще ни свърши работа...
Сигурен съм, че щом е минал през България поне един път - ще прояви отзивчивост и разбиране!!!

Петко твойта снимка от гара Казанлък, също е уникална  - има три вида хладилни вагони от ІІ/ІІІ епоха
ползвани от БДЖ, за които моделистите наистина имаме изключително малко снимки  и сведения.
Благодаря за тази снимка! :clapping: :hi:

CaLLlo:

Слаб фотограф, прави почти само челни снимки или първа четвърт, както снимат повечето аматьори и японски туристи, просто още един Клаус Детлеф Холцборн - много снимане, малко дето става - има-няма 20%, ако не и по-малко.

Petko Ivanov:

--- Цитат на: pach link=topic=3529.msg101279#msg101279 date=1444632052 ---
Петко твойта снимка от гара Казанлък, също е уникална  - има три вида хладилни вагони от ІІ/ІІІ епоха
ползвани от БДЖ, за които моделистите наистина имаме изключително малко снимки  и сведения.
Благодаря за тази снимка! :clapping: :hi:

--- Край на цитат ---
Снимката не е моя, а е публикувана в този форум по-рано. Сетих се за нея, като видях интереса ви към хладилните вагони, теглени от 46.12. Радвам се, че съм ви бил полезен.

Petko Ivanov:

Десният локомотив на тази снимка е от серията 26. Левият е от серията 25, но не мога да определя дали е 25.02 или 25.03-04 тъй като те много си приличат. Отново имаме уникална снимка на много рядко снимани локомотиви, за което огромно благодаря  :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия