Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (158/356) > >>

pach:

--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=3529.msg101307#msg101307 date=1444664272 ---Снимката не е моя, а е публикувана в този форум по-рано. Сетих се за нея, като видях интереса ви към хладилните вагони, теглени от 46.12. Радвам се, че съм ви бил полезен.

--- Край на цитат ---

Имах предвид, че ти си я публикувал тук...но и в това съм се объркал. Наближава времето да направим един каталог изглежда! ;)

gzo:
Стига с тея локомотиви бе ! На снимките понякога се виждат много по-интересни неща. В последната коментирана за сефте се вижда мост подпрян отдолу по този начин (ако въобще това е подпиране)  :blink: Укрепването на дерето с каменните ивици при основите също е интересно да се види как е правено. Понякога инженерните решения ме впечатляват повече отколкото подвижия състав в кадрото.

mitko0888:

--- Цитат на: gzo link=topic=3529.msg101327#msg101327 date=1444719884 ---Стига с тея локомотиви бе ! На снимките понякога се виждат много по-интересни неща. В последната коментирана за сефте се вижда мост подпрян отдолу по този начин (ако въобще това е подпиране)  :blink: Укрепването на дерето при основите също е интересно да се види как е правено.

--- Край на цитат ---

Обикновено при построяване на нов мост трябва да се провери дали е направен както трябва. Натоварва се - в случая с два пълни локомотива. С това скеле се мери колко провисва средата на гредата с този товар, т.е. проверява се дали мостът е построен според изчисленията, с които е проектиран. За времето на снимката това е било единствения начин за доказване на правилността на проекта и качеството на материалите и строителството.

mitko0888:

--- Цитат на: vesko76 link=topic=3529.msg101273#msg101273 date=1444582317 ---Моста по 28- ма линия ли се намира?Прилича на моста до спирка Ботево.

--- Край на цитат ---

С твоя жокер е лесно да се намери:

Old Boris:
През първата половина на 20-ти век е имало традиция сред инженерите, проектирали и строили стоманените ж.п. мостове, авторите да застават под моста, когато се правела проверката за стабилност и здравина с натоварване с най-тежките парни локомотиви. Т.е. гарантирали "с главата си" :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия