Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (160/356) > >>

gzo:
Не бе Петко, не ме разбра и мен не ме интересува строителството, но уникалните неща в различните сфери от живота впечатляват, а тук сякаш се игнорират умишлено.
Ясно е, че всеки гледа това, което го интересува, просто отбелязах, че някои от снимките са по-ценни с нещата в ланшафта и инженерните решения, отколкото подвижния състав, който може да бъде сниман и видян в други ракурси и на други места.
Ето сега например, ако не бях се обадил нямаше да се завърже мухабета и Митко да сподели какво всъщност се вижда и се прави на снимката, а това е също е интересно не по-малко от чайниците служещи за баласт.
Понякога имам чуството, че и НЛО да се вижда на кадрото никой няма да го отбележи щото само локове се обсъждат   :sarcastic:

Petko Ivanov:
Знае ли някой кога е построена 28 линия?

vesko76:
От Разделна до Добрич предполагам че е била пусната в експлоатация 1910 година.До меджидия в днешна румъния стига 1916 година.

pach:
Станимир е прав отчасти и то в едно отношение - че дори НЛО да има на снимката, ние все в локомотивите ще гледаме.
Да има, интересни от днешна гледна точка инженерни решения наоколо. Моста сам по себе си е едно техническо
 постижение за онова време и начина на изпитание е също е доста атрактивно.

Но все пак да не забравяме, че всичко в железницата опира до тягата - тоест локомотивите винаги са  били и ще бъдат водещите,
докато всичко останало - мостове, гари, инженерни решения и т.н. и т.н. са второстепенни. Няма ли локомотиви - няма железница.
За справка -  днешното състояние на БДЖ...за последните 24 часа един локомотив се запали, а
един друг влак закъсня с 15 часа по време на път (Пловдив- Русе ...или за Г.Оряховица май беше) именно поради липса на локомотив за него.
Та чак пътниците спаха в общежинтията на БДЖ...

Но с едно нещо не мога да се съглася - че на някои от снимките имало по-ценни неща от локомотивите.
Специално за тези от отминали времена изобщо не е така. Ще обясня съвсем кратко с пример.
На ТОЗИ мост още колко снимки могат да се намерят в архивите и дори мрежата в днешно време???
А на ТЕЗИ локомотиви още колко снимки могат да се намерят въобще???

Това прави конкретната снимка от примера уникална, а когато е съчетана и с такова инженерно решение
като укрепените брегове и съответния мост над реката - тя става наистина интересна във всяко отношение,
но да не забравяме, че ако не бяха локомотивите отгоре, май и снимка нямаше да има!
 ;D ;D ;D

Der Hetzer:
46.12

607.76 успоредно на брега на река Дунав в Оряхово

75.03 в Септември

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия