Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (164/356) > >>

CaLLlo:

Gorna Oryahovitsa 1964

Gorna Oryahovitsa 1964

Plovdiv 1964

mitko0888:
На това 10.11 снимките ги имаше преди доста време и то с досат добра резолюция. Сега човекът си продава чб негатив. Припомням:

CaLLlo:

Най-после някой да забележи!

Гледайте по-внимателно, снимките не са еднакви!
Нито тия, нито голяма част от останалите нагоре.

Поне трима души рамо до рамо са снимали едновременно. Едните черно-бели, другите цветни.
В някои случаи разликите са едва различми.

bdz43r:

--- Цитат на: liro link=topic=3529.msg101506#msg101506 date=1445423115 ---На втората снимка има един светофор,какво прави там?Провокирам Зазо и не само за отговор.
--- Край на цитат ---
Ако правилно съм се ориентирал за мястото, това трябва да е входният откъм ухото.

mitko0888:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3529.msg101517#msg101517 date=1445443228 ---Най-после някой да забележи!

Гледайте по-внимателно, снимките не са еднакви!
Нито тия, нито голяма част от останалите нагоре.

Поне трима души рамо до рамо са снимали едновременно. Едните черно-бели, другите цветни.
В някои случай разликите са едва различми.

--- Край на цитат ---

Снимките са точно по две - една черно-бяла и една цветна. Черно-белите са правени с 6 х 9, и сега в ибея се продават негативите. Цветните ленти не съм ги срещал, а и след толкова години едва ли някой ще даде пари за тях, докато чб са си със запазено качество. Има малка разлика между двете снимки (естествено) но според мен са снимани от един и същи човек - през 1964 човекът си е носил хубавия голям апарат с черно-бели плаки - висял му е на врата и е гледал във визьора отгоре, както и някакъв по-малък/нов с цветна лента, с който е снимано като е вдигнат на нивото на очите. Години след това беше нормално да се снима с по два апарата на врата именно поради това, че черно белите бяха с доста по-добро качество.

Поправям се: прав си, има и по три снимки на едно и също място, не само по две.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия