Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на български подвижен състав

<< < (187/356) > >>

pach:
...на този му има табелката...

CaLLlo:
Това е локомотив 15.99 от района на София.

Беше зарязан в края на 1979 г. на централна гара София, а какво му се е случило после, не ми е известно.

Той е от групата на втората доставка, номера 15.(86-105), 20 броя от DR от 5.1956 г.
Особеното при него са наистина табелите. Локомотивите са пристигнали от ГДР с готови табели и те са правени по техните павила, а не по нашите. Това означава по стандартния тогава там "Шпиц" (остър) шрифт, влязъл като стандарт в DRG от 1937 г. и валиден в DB до към 1948, а в DR до 1965 г.

Това са единствените 20 локомотива у нас с такива табели. Ето и две снимки,
качени нагоре от Иво и Владо:

Petko Ivanov:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3529.msg103225#msg103225 date=1454352867 ---Това е локомотив 15.99 от района на София.

Беше зарязан в края на 1979 г. на централна гара София, а какво му се е случило после, не ми е известно.

--- Край на цитат ---
След това 15.99 беше в база Бодрово заедно с други "лодки". През 1982 или 1983 г беше запален и известно време обслужваше смесени влакове между Вакарел и Чукурово. Лично съм пътувал в такъв влак. През 1995 г беше нарязан в ж.п.завода.
Горното не е снимка, а картина и според мен не е вярна. Доколкото знам, 15.99 не е работила в мините, а си беше на БДЖ до края.

CaLLlo:
Това не е ли именно Чукурово?

Гледам въглищата - същинкски кафяви чукуровски плочи....

pach:
Шрифта е значително различен - вижда се и на горната снимка с 35.24 и 15.93
Най-добре си личат разликите именно при изписването на "5"-ците и "9"-ките.
Табелката на 15.99 е изработена от алуминий. Вероятно така е била оригинална дошла от DR през 1956г.
Свалена е точно през 1979г. от самият локомотив. Според държавен архив, това е снимка направена в мина Перник.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия