Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Коя е тази гара?

<< < (5/12) > >>

widowmaker:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=3529.msg70622#msg70622 date=1326296665 ---Гарата е София, ама това с годината и електрификация на едната гърловина не ми се връзва!

--- Край на цитат ---

Би трябвало да е източната гърловина, която на снимката не се вижда, а това май е край на контактна мрежа:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3529.msg70623#msg70623 date=1326297103 ---За малко бих искал да насоча вниманието ви към друг детайл от снимката, а именно към 4-тия вагон от композицията.
(Image removed from quote.)
Това е вагон, произведен от Татра и доставен за БДЖ през 1955 година. А тук ви показвам снимка на вагон от същата доставка, сниман през април 1994 година на гара Плевен. Скоро след това, тези вагони бяха бракувани.
(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Тези вагони ги пуснаха когато смениха парата с дизел по линията Плевен-Черквица, някъде около 82-83г.
Много ясно си го спомням, всяка ваканция пътувах многократно с въпросните вагони.
Търкаляха ги доста време, мисля, че ги изхвърлиха малко преди да пуснат дезирата там.
Това е 1-ви глух коловоз на плевенската гара. Влаковете за Черквица винаги са тръгвали от него.

liro4605:
http://farm8.staticflickr.com/7172/6668852777_939ff30356_o.jpg
На снимката се вижда че има мрежа но само в източната гърловина.Неизключвам факта че партията пускаше много недостроени обекти само за да спази някой срокове.С 2ра линия и до днес е така.Уж е изцяло удвоена ама около Горна Оряховица май още не е.
 Нищо непречи пристигащ влак да влезе на коловоз без ток.Проблем би било ако е заминаващ.Това точно ми е много интересно в тази снимка.Може би влака влиза до средата на коловоза и след като го изтеглят локомотива се връща.
 Има една култова снимка на заминаващ влак с 41ва серия немодернизирана от гара София и немога да я намеря.Там си личи че точно тези коловози само са електрифицирани.

widowmaker:

--- Цитат на: liro4605 link=topic=3529.msg70629#msg70629 date=1326297721 ---http://farm8.staticflickr.com/7172/6668852777_939ff30356_o.jpg
С 2ра линия и до днес е така.Уж е изцяло удвоена ама около Горна Оряховица май още не е.

--- Край на цитат ---

Абсолютно си прав, участъкът Бутово-Павликени-Лесичери-Ресен-Г.О. не е удвоен.

Adrian:

Прилича ми на Плевен :

widowmaker:
Само, че плевенската гара има и кула, която не е достроявана на по късен етап.
Софийската гара е, но след като са направили втори етаж на крилата.
Доколкото ми стана ясно, реконструкция е имало, но точно кога - не знам.
Обърнете внимание на сградата със скосен покрив преди гарата (зад влака с 10.12):

Сега погледнете същата сграда на тая снимка, даже точно там снимката има някакъв дефект:

Отделно глухите коловози, които се виждат и на двете снимки.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия