Начало    Контакти
Проекти    Новини    Събития    Статии    Връзки
Последни публикации в сайта
Клуб "Стендов Моделизъм България" организира Осма открита изложба-конкурс за стендови модели (всички мащаби и категории).
Кушет вагони на БДЖ произведени в ГДР и техните модели в H0
Галерия снимки и видео - "Булколекто 2011"
Цяла железница е сред експонатите на „Булколекто“ в Пловдивския панаир
Национална среща на железопътните моделисти в България
RailwayPassion.com - Форум за железопътен моделизъм
24 Май 2012, 19:24:33 *
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията

Заглавна Страница   Помощ Търси Вход Регистрация  
Страници: 1 [2]
  Изпечатай  
Автор Тема: Макета на Гого55  (Прочетена 1340 пъти)
emilchaushev
КЖМ - България
Сделки: (0)
Sr. Member
Публикации: 453

N scale 1:160

Профил
« Отговор #15 -: 27 Януари 2012, 11:17:14 »

Ще отваряш ли бояджийския цех за стълбовете. Интересно ми е да видя как ще блеснат след боя.
Активен
Gogo55
Сделки: (4)
Jr. Member
**
Публикации: 95

Профил
« Отговор #16 -: 27 Януари 2012, 15:29:23 »

Ще отваряш ли бояджийския цех за стълбовете. Интересно ми е да видя как ще блеснат след боя.
Да, просто трябва да намеря два три часа излишни и топло слънчево време, че компресора ми е в гаража и мисля да ги пръскам на двора. Ако се реша да е с четката може и по скоро, незнам още триумя се дали да ги боядисвам на ръка с четка, или да ги пръскам с аеорграф, или просто да ги топя в кутията с боя и да ги оставям да си изсъхват след това. Трябва да врътна и малко изолатори на струга...
Активен
София 70
Сделки: (9)
Full Member
Публикации: 134

София ,ТТ DR & DB ІV ер.

Профил
« Отговор #17 -: 27 Януари 2012, 18:37:10 »

Не мисля ,че ще е удачно да ги топиш в боята . Моите стълбове съм ги боядисвал на ръка и станаха добре. Вярно твоите са много по-хубави и с повече елементи и ще ти е трудно на ръка .С аерографа ще стане най-добре .
В темата на моят макет съм описал как съм автоматизирал прелеза - може би ще ти е интересно , в предвид ,че твоят е същия.
Между другото предлагам изолатори. изчервяващ се 2
« Последна редакция: 27 Януари 2012, 18:41:07 от София 70 » Активен
Gogo55
Jr. Member
**

Профил
« Отговор #18 -: 29 Януари 2012, 20:39:06 »

Днес за пореден път открит топлата вода.Сложих корк под релсите с 3мм дебелина и всичко се промени коренно.Изчезна 90% от шума и изведнъж влаковете ми станаха съвсем безшумни, и някак си по мазно и без да тракат започнаха да се движат дългите композиции.Преди бях поставил депрон със дебелина 5-6мм. някъде, но той издържа около 20 дена и започна на места да потъва/да се смачква/ и да се образуват неравности по релсовия път затова го махнах. Сега с корка 6 влака на три токови кръга ми се движат едновременно няколко часа нон стоп и е много по добре.
Активен
mitko0888
Сделки: (16)
Sr. Member
Публикации: 323

H0, еп. II, III, IV, София

Профил
« Отговор #19 -: 29 Януари 2012, 20:44:31 »

Честито за топлото.  Одобрявам! Помисли си като сложиш баластрата как де не се озвучи наново.
Активен
Best Ripper
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1459

TT & H0 (AC) & Spur 1 - София

Профил
« Отговор #20 -: 29 Януари 2012, 21:06:02 »

Както и да я тури баластрата, шумът ще се увеличи осезаемо... Но пък някой да е чул безшумен влак?  Шегичка!
Активен
toniemi
КЖМ - България
Сделки: (18)
Hero Member
Публикации: 2833

HO,Z Само БДЖ !!!! София

Профил WWW
« Отговор #21 -: 29 Януари 2012, 21:06:30 »

Драги Моделисти,Няма безшумна Железница!Ако искате да ви е безшумна...ми не я пускайте!Или събирайте салфетки!
Железницата трябва да е шумна и колелата да тракат!
Активен
Best Ripper
Сделки: (13)
Hero Member
Публикации: 1459

TT & H0 (AC) & Spur 1 - София

Профил
« Отговор #22 -: 29 Януари 2012, 21:15:40 »

Драги Моделисти,Няма безшумна Железница!Ако искате да ви е безшумна...ми не я пускайте!Или събирайте салфетки!
Железницата трябва да е шумна и колелата да тракат!
Другият чалъм е:
1. Правиш тотално преправяне на целия железен път и подвижен състав.. Отнема ти 5-10-20 г. от живота, за да бъде всичко напълно безшумно.
2. Набутваш се с N декорите и звукови платки за по 200 евро бройката, за да имитираш истинския звук.. Който преди това си се утрепал да го махнеш...
3. На смъртния си одър получаваш наградата за най-голямо малоумие в ЖП моделизЪма... И си отиваш от тоя свят с неясното съзнание, че май нищо смислено не си направил... Ха-ха-ха! Ще падна от смях! Ще падна от смях! Ще падна от смях!
Активен
Gogo55
Jr. Member
**

Профил
« Отговор #23 -: 29 Януари 2012, 21:41:34 »

Баластрата ако изобщо я има ще бъде последна, до тогава имам да правя релеф, град, село, фабрика, осветление, и прочие щуротии за който се сетя, или видя от някъде. За сега съм пуснал и втората стена с масималната и дължина от 4,2м. и получих цялото "Г"  3,3х4,2м. Фотоапарата не може да снима целя макет на един път. За една обиколка имам релсов път на един токов кръг около 17-18м. по три броя усмивка. Промених за пореден път вида на макета и разположението, но незнам дали е за последен, затова няма да качвам снимки докато не съм сигурен че това ще е последната версия.  Относно това колко и дали ще се увеличава шума след баластирането ми е последна грижа,  и ще бъде тема на обсъждане след месеци усмивка .Голяма занимавка си е, и все повече се зарибявам с тези влакчета.
Активен
liro4605
Сделки: (21)
Hero Member
Публикации: 1478

SBB OBB BDZ ІV V VІ

Профил WWW
« Отговор #24 -: 14 Февруари 2012, 18:22:49 »

Наредил си корка и си траеш  чеша се?
Активен
Gogo55