Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

За вида в които трябва да се възстановявят музейните локомотиви

(1/4) > >>

misan:
   Ще ми бъде много интересно да прочета вашето мнение за следния въпрос.

Когато се възстановява музеен локомотив,в какъв вид той трябва да бъде.

Дали да се приведе във вид,какъвто е бил в началото на експлоатацията си ,или да се остави във вида на

края на експлоатацията си.

Сaprycorn:
Винаги всяка една единица подвижен състав, независимо дали е музеен експонат или не е, изглежда най-красива и най-автентична във вида в който е излязла от фабриката производител! Всички "подобрения" правени впоследствие загрозяват малко или много машината (вагона). Това важи с пълна сила и при моделите!
 Само един пример ще дам. През 60-те години в депо Пловдив на някой му хрумнало, че локомотивите могат и без крила, и за кратко време много машини от сериите 02, 05, 14 и др. загубват крилата си! :angry: Това означава ли, че при възстановяването на тези локомотиви ще трябва да се възстанови и глупостта на този някой?

lubomir:

--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3582.msg71566#msg71566 date=1327314533 ---Винаги всяка една единица подвижен състав, независимо дали е музеен експонат или не е, изглежда най-красива и най-автентична във вида в който е излязла от фабриката производител! Всички "подобрения" правени впоследствие загрозяват малко или много машината (вагона). Това важи с пълна сила и при моделите!
 Само един пример ще дам. През 60-те години в депо Пловдив на някой му хрумнало, че локомотивите могат и без крила, и за кратко време много машини от сериите 02, 05, 14 и др. загубват крилата си! :angry: Това означава ли, че при възстановяването на тези локомотиви ще трябва да се възстанови и глупостта на този някой?

--- Край на цитат ---
Съм ЗА с трите рЪце!

mitko0888:
Да, ама в началото го е нямало зеленото!
Гледъл съм на някои места: лок ХХХ възстановен във вида си от ..... дата (или период). Така хем да си има крила, и то големи, ама да има и зелено. Нали все пак е "възстановен".

Vlado:
Независимо какви са били преди, всички възстановени машини са изпълнени цветово така:

На мен лично тоя им вид много ми харесва и така си правя и собствените модели.

п.п. Лично мое наблюдение е, че всяко възстановяване е само за себе си и пътьом решават какво да слагат или махат. Например 01.23 е с парапети, което си е соц. приумица. На 05.01 имаше парапети, но ги махнаха при възстановяването. 03.12 е с царските гербове, 15.215 е с други, 01.23 с трети и т.н., и т.н.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия