Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Изчезнали ж.п. линии и малко известни съществуващи клонове

<< < (26/36) > >>

Vlado:
Категорично прелези няма да има: Биримирци - Подуене разпр. Западен район ще е на насип, Биримирци - Подуене разпр. Източен район ще се удължи траншеята.

Pycku!:
Не знам защо искат да махат прелезите, при положение, че в редица други държави прелези има както и закони за прелезите. Много средства ще отидат за да удължат траншеята от Летоструй, още повече самата линия минава под Владимир Вазов и ще е малко трудно с траншея. Единствения прелез който ще остане по тази линия е в квартал Христо Ботев. Надявам се да оставят прелезите, ще отидат ненужни пари за такава инженерна "перестройка"... За подуяне западен район-биримирци вече и на самият план е по-объркано. Няма как да се направи траншея под улица градинарска и Първа Българска Армия. Остатъци от линията си стоят зад Лидъл.

https://www.sofia-agk.com/FileBrowser/File?path=Materiali%20kam%20dneven%20red%2F13.04.2018%2FGen%20plan_001_01_ok.pdf

Това е проекта.

Filip Andonov:
Простете за невежеството, но не беше ли една от основните причини за премахването на тази линия това, че минава през махала пълна с цигани? Какъв е смисъла след демонтирането и, да се изготвя проект за изграждане на трасето пак през същото място?

Pycku!:
Единственото за което я премахнаха беше, че трасето докато не се използваше беше разграбвано, но НКЖИ предпочете да си прибере релсовия път за да не си пълнят циганите гушите с пари от релси. Ако беше нормален квартал без мургави сигурно още щеше да си стои. Пък и сега разбраха, че товарния трафик не може повече да минава през пътническите коловози и да обикаля през гари. Все се чудя дали някой пази някой друг кадър от влак по линията, но никой досега нищо, ако има от тук някой който има нека сподели.

Filip Andonov:
За съжаление нямам снимки, имам само детски спомени от 80-те години, когато линията пресичаше Ботевградско шосе отгоре. Влаковете минаваха на често, дълги товарни композиции...
С брат ми обичахме да редим камъчета върху релсите, точно на мястото от твоите снимки, за да видим как локомотива ще ги натроши  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия