ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Представете се | Introduce yourself

Представяне на Petko Ivanov

(1/4) > >>

Petko Ivanov:
Здравейте,
Казвам се Петко Иванов, на 44 години. Работя като Главен енергетик на "Челопеч Майнинг", предприятие за подземен добив на руда и преработката и до медно-златен концентрат.
Подобно на моят брат Христо (misan) интересите са ми основно в областта на парната тяга. Имах късмет да заваря в работа последните работещи парни локомотиви в БДЖ 50.04, 50.05 и 47.33. Помня и ж.п.завода в София, пълен с ремонтирани или чакащи за ремонт парни локомотиви серии 01,14,15,16 и 36. Впоследствие заедно с моят добър приятел Стефан Стоичков обиколихме по няколко пъти базите в Стамболово, Калояновец и Асеново, където се пазеха като мобилизационен резерв много парни локомотиви серии 14,15 и 16. Имаше много интересни машини, но за съжаление през 1993-1995 г всичко бе унищожено.
В нашето семейство имаме особен интерес към локомотивите, създадени от Робърт Гарбе. За да видим на живо неговите локомотиви през 2010 г с брат ми посетихме локомотивният музей в Резита-Румъния, а през 2011 - четири железопътни музея в Полша. Бил съм и в музея Strasshoff до Виена. Ще публикувам снимки и впечатления от тези посещения.
Освен с последните парни локомотиви детството ми е свързано и с дизеловите локомотиви 04. Тогава те обслужваха почти всички влакове, заминаващи от София за Кулата, Кюстендил, Драгоман, Варна, Русе и Видин. С течение на времето работата им намаляваше, голяма част бяха нарязани, докато накрая остана само 04.12, която пътуваше с един вагон от Алдомировци до Бели Бряг (Болшевик). Смятам, че на 02.01.2000 г съм направил последните снимки на дизелов локомотив 04 в редовна експлоатация в БДЖ.
Прочетох с удоволствие част от материалите във форума и с радост се присъединявам към вас.

nilfe:
Добре дошъл сред нас.  :hi: :hi: :hi:

Adrian:

ееее, браво ! Предчувствам чиста вода от извора !!
Добре дошъл  :hi:

Boris 2-12-4:
Привет! :good: :hi: :drinks:

Много е радостно, че специалистите стават повече!!!

Добре дошъл на бордааааааааааааааааааааааааа!!!

Борис

toniemi:
 :hi: :drinks: :drinks: :drinks: :hi:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия