Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Берлин спутник

<< < (3/4) > >>

Adrian:
Rizar ,

точно това обсъждаме тук (което аз не знаех) - че 'спутник' са наричали тип услуга - нещо като регионален влак , совалка и пр ,
а не вагоните ; имало е случаи , когато обслужването е ставало от двуетажни вагони ,
но това не значи , че всички двуетажни влакове са ' спутник' ,
отначало и аз мислех ,че е специфичен влаков състав

Loco-motion:

--- Цитат на: tritehiksa83 link=topic=3618.msg72528#msg72528 date=1328348517 ---Аз останах с впечатлението,че спутник се движи със тези вагони
(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

Не само. Това, което си посочил на снимката е Doppelstockeinzelwagen (двуетажен самостоятелен/ или единичен вагон), същия като на тази снимка:

чието описание гласи:
Вагон с командна кабина във вида, в който е доставен от производителя, специална ливрея за Берлин, въведен в експлоатация през юбилейната 1987г. (разбирай 40г. ГДР). Тази ливрея се използва и от постоянно-токовите мотриси на S-Bahn.

А на сайта http://www.interlok.info/Doppelstockwagen.htm има две други снимки под следните думи:

От 1986г. комбинатът VEB Waggonbau Görlitz започва строителството на модерен вариант "Doppelstockstandardsitzwagen", които да се използват във влакови композиции. (Уточнението се прави, за да покажат, че това са единични вагони, за разлика от предишните двуетажни, които са на общи талиги и са от по няколко секции).

От този тип си поръчват и Полските държавни железници. Те обаче избират ободряваща жълто-синя цветова комбинация.

Doppelstockeinzelwagen

refil:

--- Цитат на: BaHkaTa link=topic=3618.msg72545#msg72545 date=1328360067 ---Това като гледам си е цял мотрисен влак :)

--- Край на цитат ---

Абе ,че са вагони,вагони са.Но няма нищо общо с мотрисен влак

BaHkaTa:
Възможно е не споря. Просто на мен на такова ми заприлича с контролната кабина в края, фарове, стопове че и чистачки на стъклата. Не съм виждал такъв вагон било то и краен, но щом казвате вагони значи е така. Базата ми от знания не е пълна  :blush2:

Rizar:

--- Цитат ---Абе ,че са вагони,вагони са.Но няма нищо общо с мотрисен влак
--- Край на цитат ---
Щом има чистачки, фарове отпред значи си е предвидено да тегли вагоните отзад, но не се е движил на дълги разтояния, а само на градски..., но явно са добавяли локомотиви като се предвиждали да пътуват извън градско или на по- дълги разтояния.  :hi: А и на модела на Пико си е без локомотив...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия