Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Локомотивен музей Strasshof до Виена
Adrian:
Направо се същисах колко западнало изглежда всичко за австрийски музей ?! Да не говорим какви липси има ...
Иначе е адски интересно - добре че си запазил този архив !!
misan:
Тук също може да зопочне една интересна дискусия. темата е дали в един музей може да се изложат и еспонати в последната степен на периода на полуразпадане или всичко трябва да бъде в изряден външен вид.
Директно казвам,че моето мнение е,че може да се изложи всичко,дори да е в най окаян вид. като отидем в калояновец например,ами и там нещата са в ужасно състояние,но пак е много интересно. ако чакаме всичко да се оправи,няма и да доживеем да го видим.
bdz43r:
Имайте предвид, че за тях западналото и окаяното е много по-екзотично, защото е рядкост.
При нас всичко е грохнало и се чудим кой би се радвал на ръждясали трошки. Там е обратното.
Adrian:
Абе доста странно е , като ги знам тези нации какви са педанти - можеха поне липсващите щанги да отлеят , а че ръжди пълзят навсякъде иди-дойди ...
Но като гледам детето на фона на тези мастодонти..настръхвам !
misan:
Не,тяхното мислене не е такова,че да предпочитат да гледат нещо изгнило,вместо в перфектен вид.
Хората просто са прагматични. за тях е важно локомотивите и вагоните да са запазени и хората да могат да ги видят събрани на едно място. Ще ги възстановяват ,когато намерят средства за това. В Полша беше същото. В музеите имаше и чудесно поддържани машини,но и такива в окаяно състояние.
Според мен,това е и най правилната позиция на въпроса. Аз съм ви казвал,че страшно обичам американските машини. Манджурката в Калояновец ми направо много радост,въпреки отчайващото си състояние.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия