Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Оценка на качеството на парните локомотиви
widowmaker:
При Т10 какви ти калници...?
misan:
Баща ми ще е много щастлив,че харесахте статиите му. Той положи огромен труд,направи страшно много изчисления,дори изчисли основните данни и направи чертежи на локомотивите,които би трябвало да се доставят за БДЖ. Това,че оценихте работите му и те са ви много интересни,наистина ще е огромна награда за него.
misan:
Калници в кабината имат само локомотивите 1-2-0 и 2-2-0. И наистина са ужасно неудобни. когато с брат ми се качвахме в S6,се убедих в това. Машиниста трябва да се натика между десния калник и стената на кабината,а за огняра е още по неудобно,защото и двата калника му пречат на подхвърлянето.
Между другото,кои е локомотива на модела,кабината на които е показана. Модела е страхотен.
Според мен е S3.
gregary:
--- Цитат на: misan link=topic=3626.msg72732#msg72732 date=1328614620 ---Нека си представим една широка дъска ,но с не много голяма дебелина. Ако поставим дъската легнала на две опори и стъпим върху нея,дъската ще се огъне и най вероятно и ще се счупи. Обаче ако завъртим дъската на 90 градуса,и стъпим върху нея тя ще издърж и теглото ни без абсолятно никакви деформации и дори ще издържи няколко пъти по голямо тегло. Листовата рама е направена именно по такъв начин. Тя се състои от листове стоманена ламарина,като листовете са свързани с многоброини напречни връзки,както и с допълнителни холизонтални листове ламарина. Получава се изключително здрава конструкзия,издържаща на големи сили в различни направления.
--- Край на цитат ---
off topic:
Много точен пример! :hi:
Не разбирам от парни лоци :),но при дървообработването на което съм любител,също се препоръчва такава вид конструкция. :yes:
пример:
пет дъски дебели по 2см.,захванати заедно,имат здравина в пъти повече от греда дебела 10см.
misan:
Радвам се,че примера ти хареса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия