Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Оценка на качеството на парните локомотиви

<< < (15/18) > >>

liro4605:

CaLLlo:

Robert Hermann Garbe
9.1.1847 - 23.5.1932
Richard Felix Paul Wagner
25.8.1882 - 14.2.1953
Friedrich Witte
23.2.1900 - 25.12.1977
Яско, не се впрягай чак толкова, ние все пак сме само фенове, не сме произвели нито едните, нито другите локомотиви, добри или лоши - да му мислят господата горе! Пък и отдавна всичко е нарязано, останали са тук-таме само по някоя музейна бройка. И дори един ден пак да почнат да ги произвеждат, ние отново нито ще проектираме или произвеждаме, нито ще караме, пак само ще зяпаме и ... цъкаме ...

misan:
 Самият факт,че след Втората световна война  принципите на Вагнер са тотално отхвърлени и в двете Германии е повече от показателен.Голям брой  вагнерови локомотиви и в двете железопътни администрации са модернизирани с нови парни котли. Новите  парни котли не са правени по конструктивните принципи на Гарбе,но поне при тях е спазено изключително важното съотношение между повърхностите  на пещта и на
скарата да е както при гарбенските локомотиви. В резултат рязко се подобрява тяхната паропроизводителност ,съответно и мощноста на локомотива.

Petko Ivanov:
Въобще не е задължително да харесваме само най-качествените локомотиви. Във Варшава видяхме с брат ми наживо и се качвахме в P6 - локомотивът-еталон според нашия баща. На мен не ми направи особено впечатление. Аз, както и много от вас, обожавам лодките серия 15, които далеч не са най-добрите по качество.
Историята е доказала високото качество на локомотивите на Гарбе. Някои от тях имат напълно съвременен вид - никой не може да каже, че P8, G10,G8, T16-1 са на около или повече от 100 години. Тези локомотиви са абсолютни рекордьори по дълголетие. Не е задължително обаче всички да ги харесват и да им се възхищават. Напълно разбирам Ясен с неговата любов към Вагнеровите локомотиви и се надявам да продължи да си ги харесва. Освен него те имат и още много почитатели в целия свят.

misan:
Напълно съм съгласен с моя брат. Аз много обичам американските парни локомотиви,въпреки,че със сигурност са имали много проблеми с техните гредови рами.Но това не ми пречи да ги обичам и да им се радвам.Лично на мен много ми хареса рицарския начин,по които Ясен защитава любимите си локомотиви.

И все пак мисля,че темата беше и ще продължава да бъде интересна.

Защото ни накара да мислим,да четем и да спорим.И в крайна сметка да научим малко повече за любимите ни парни локомотиви.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия