Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Настройки на декодер
emilchaushev:
Здравейте,
Започнах цифровизация на поредния локомотив (Arnold BR110).
За съжаление след поставяне на декодера не ми харесва работата на машината.. накъсва хода, в едната посока е добре(относително) в другата е ужасно.
Същата машина в аналоговото си изпълнение имаше безкрайно мазен и плавен ход дори в много ниските нива на напрежението... За съжаление не мога да се похваля със същото след поставяне на декодера. Не съм тествал аналоговия режим на декодера за да видя дали поне при него няма да е по- добре...
Както и да е. Въпросът ми е мислите ли, че може да се дължи на настройки на конкретни CV-та. За сега не съм променял фабричните настройки на декодера които са тези: http://www.modellbahnshop-lippe.com/article_data/dokumente/DE/158435.pdf
Давайте съвети какво да пипам и в каква посока...
Mixy:
Пробвал ли си същия декодер на друг локомотив как се държи?
widowmaker:
В тоя мануал не са описани настройките на мотора,
но имам съмнения, че са същите като при ЕСУ.
Моторът се настройва с CV-та от 52 до 56.
Голяма стъкмистика ще падне...
Погледни първо какво е моторчето.
emilchaushev:
Да този декодер съм го слагал на нови Флайшмански мотори и на стари и там няма проблем.
Предполагам този арнолдски мотор е стар и за това иска донатамъняване...
За начало довечера ще пробвам последователна промяна на CV2, CV9, CV66.. CV5, за да видя кой промяна до какво води
widowmaker:
Декодерът фабрично е с настройки за флайшмански мотори. От там идва проблемът.
Първо се опитай да сетнеш шим-а на висока честота - cv9= от 15 до 22 (15-22кХц)
Мини през всички честоти и виж дали няма да има подобрения.
После настрой минималната скорост - cv2.
Все си мисля, че трябва и да се ръчкат настройките за влиявнието на едн,
идващо от мотора (обратната връзка).
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия