Това с релетата е ясно и не ми се прави, все пак искам малко по цивилизована работа 
Колега не те познавам, та ще ме прощаваш, ама успя много да ме развеселиш тази сутрин. Ама, че цивилизовани образи има в този форум. 
П.С. И какво им е нецивилизованото на релетата?
Ами хубаво...радвам се че ти е почнал с усмивка деня , но щом питаш...,
Първо РЕЛЕТАТА, обемисти са и трябва да се чудя къде да ги натикам, в най-добрия случай някъде си под самата стрелка ако са достатъчно миниатюрни, ако ли не, в кутия я отстрани на стрелката я някъде другаде...., като изключим и тока им на задействане, превключване, който не е никак малък и не съм сигурен дали дори не е по-голям от нужния за превключването на двата електромагнита едновременно, но това до голяма степен зависи от самото реле
Лекция за това кога е измислено релето не ми се чете( обяснение по въпроса най-отдолу, направих си труда да проверя), ама надали има някой от тук присъстващите да е бил роден по това време.. а иначе казано на по -простичък език, цовечеството отдавна е измислило, ще цититам техническото му найменование "електронен ключ" на базата на полупровофникови елементи, в доброто старо време го правихме от транзистори, тиристори зависи от крайния товар и т.н.,...но и това беше преди повече от 20 години. Хващаш поялника и почваш...и с това съм се найграл тъй като МЕИ-то не прощава.А в днешно време го има и в изпълнение на ел. чип или така наречената интегрална схема. Големината му е 2 пъти по-малка от 1 стотинка...и върши същата работа,е вярно не превключва киловати, но за нашите нужди тук е повече от достатъчно...
ТО:CaLLloЧовек, много съм ти благодарен, бях се прежалил да вярвам на германците и да пробвам по метода на опита и грешката, разбира се с малко измерваници преди това...но това инфо дето си го дал ми е напълно достатъчно..в смисъл пак ще има замерваници, ама поне ще е ясно какво гоня

ТО:G_GROZБлагодаря много за предложението, но имам страх при работа с чужди неща, всичко се случва, я от невнимание я от недоглеждане...предпочитам ако ще става гаф да си изгоря нещо което си е мое и да си ме е яд на мене си, а не после да не мога да те погледна в очите щото съм сгафил. Благодаря още веднъж за отзивчивоста
Защо правя цялата тази "магария" , а не ползвам обикновен пулт...Ами имам 2 котки, който са страшни фенове на жиците, особенно когато те са по земята, тъй като за макет място нямам, та тези 2 хубавици почват лекичко лекичко и на сутринта аз докато спя, всички жици стърчат я от единия я от другия край

ама обичам си ги, търпя им магариите.
Въпреки че малко взехте да ме разкандардисвате, ще го обмисля още малко, най-вече заради финансовата част на въпроса, поне на този етап, че са доста неща на куп..и джоба издиша

Иначе идеята ми е с втори пулт на роко, както ми подсказа НИКИ, който се включва на slave-а на централата на роко и той може да управлва само стрелките... Или поне аз така си го представям..ама сметката е без кръчмаря и може да е малко крива, не знам със сигурност
Релето:
Първото реле е изобретено от американеца Дж. Хенри през 1831 г. и е с електромагнитен принцип на действие.