Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Електрокари по ЖП гарите

(1/3) > >>

BDZ:
Относно малките двумесни електрокари по жп гарите, които обслужваха пощенските вагони:
Има ли ги все още?
Били ли са някакъв друг цвят, освен жълти?
Част от Български Пощи ли са или са към друга служба?

gzo:

--- Цитат на: BDZ link=topic=312.msg73433#msg73433 date=1329686009 ---Относно малките двумесни електрокари по жп гарите, които обслужваха пощенските вагони:
Има ли ги все още?

--- Край на цитат ---

Разбира се, че ги има. И тъй като ми се случва най-често да чакам отпътуване от Пловдив та имам време винаги да се загледам по тях. Нали са на твърдо окачване, та преминаването им винаги е съпроводено с дрънкане и изпопадане на колетите натоварени отзад. Миналото лято караждията и съпровождащата го лелка направиха голямо шоу на огромната тълпа чакаща влака за морето. Нали всички чакат на 6-ти коловоз, а пътя до него е сравнително далечен та за кеф и сеир на хората онези двама клоуни изсипваха товатите на 3-4 пъти докато се дотатрузят до перона. Накрая се наложи дори лелката да се качи отзад и да прилегне върху багажите за да ги придържа, а те продължаваха да изпопадат измежду ръцете и  :haha:
Чини ми се, че някъде съм виждал и изцяло черно боядисани.  :unsure:

BDZ:

--- Цитат на: gzo link=topic=312.msg73446#msg73446 date=1329732098 ---
--- Цитат на: BDZ link=topic=312.msg73433#msg73433 date=1329686009 ---Относно малките двумесни електрокари по жп гарите, които обслужваха пощенските вагони:
Има ли ги все още?

--- Край на цитат ---

Разбира се, че ги има. И тъй като ми се случва най-често да чакам отпътуване от Пловдив та имам време винаги да се загледам по тях. Нали са на твърдо окачване, та преминаването им винаги е съпроводено с дрънкане и изпопадане на колетите натоварени отзад. Миналото лято караждията и съпровождащата го лелка направиха голямо шоу на огромната тълпа чакаща влака за морето. Нали всички чакат на 6-ти коловоз, а пътя до него е сравнително далечен та за кеф и сеир на хората онези двама клоуни изсипваха товатите на 3-4 пъти докато се дотатрузят до перона. Накрая се наложи дори лелката да се качи отзад и да прилегне върху багажите за да ги придържа, а те продължаваха да изпопадат измежду ръцете и  :haha:
Чини ми се, че някъде съм виждал и изцяло черно боядисани.  :unsure:

--- Край на цитат ---
Благодаря ти много за инфото! :drinks:
А тук във форума или някъде другаде дали може да се намери някоя друга снимка, на която ги има въпросните електрокари?

gzo:

--- Цитат на: BDZ link=topic=312.msg73503#msg73503 date=1329767777 ---Благодаря ти много за инфото! :drinks:
А тук във форума или някъде другаде дали може да се намери някоя друга снимка, на която ги има въпросните електрокари?

--- Край на цитат ---

За нищо !
И аз се интересувам от тях, все пак са си нашенски, а ние любим, тачим и милеенм за всичко българско и родно. Ти не беше ли колегата с готиния сайт за за БГ подвижен състав и колички ?
Няма страшно ще намерим доста информация за тия каручки понеже са си наше производство. Правени са в завод 12 в София, а също и в завода в Лом, от 60-те до 90-те. и ги изнясяхме за целия свят. Видно е, че са изцяло в жълто, но въпроса е дали на тези дето са по гарите я имаше и емблемата на бг пощи ? Честно казано не съм виждал някой от ЖП спотърите да е правил отделна снимка на кар. Тук таме на заден фон се виждат, но не и така както ни се иска, затова обещавам, че следващия път специално ще ида да наснимам една каручка и ще я огледам добре за каквито и да е означения, надписи и емблеми, както и да сваля поне основните габарити. Конструкцията и е елементарна и може да се направи без усилия от ПВЦ плоскости.

снимки от загубената България

zazo:

--- Цитат на: BDZ link=topic=312.msg73503#msg73503 date=1329767777 ---

--- Край на цитат ---

Ето още малко снимки

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия