Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Електрокари по ЖП гарите

<< < (3/3)

gzo:

--- Цитат на: BDZ link=topic=3670.msg73597#msg73597 date=1329856868 ---...Нямам подръка в момента пощенския вагон, затова

--- Край на цитат ---

Обезателно за сайта трабва да сложиш жълтото карче, а на заден фон пощенския с отворена врата за да бъде идилията пълна.

Между другото, като видях теглича на на карчето от снимката ти се сетих, че някъде съм виждал снимка на кар-влак, опъващ след себе си 2 ремъркета. Дали не беше от поредицата Енциклопедия на България  :mda ще трябва да ги ровна.

liro4605:
Тира и карчетата ти са страхотни  :good:

Още нещо което сега се сещам.На гара Бургас съм виждал и сини ел кари.
Относно ремаркетата все още могат да се видят на гара София от този тип

но с изградени отстрани решетки за повече багаж.Такива преди години съм виждал навързани по десетина.Задния мост също завива когато отзад е закачено друго ремарке и може цялото "влакче да направи обратен завой на 2-3метра разкрач.
Друго което се сещам.Пощите имаха ел кари от този тип

като на подемника имаше закачена платформа много подобна на днешните инвалидни платформи.От двете си страни имаше перила който се спускаха в зависимост на къде ще се препраща качения контейнер.С две думи тази платформа компенсираше разликата между перона и нивото на пощенския вагон.Самите контейнери возиха директни пратки и бяха на колелца като се предвижваха към влака от пощенската станция като вагончета (по4-5) закачени за ел кара с подемника.
На Стара Загора май има още останали от тях ще се постарая да направя снимки ако има интерес.

BDZ:

--- Цитат на: BaHkaTa link=topic=3670.msg73604#msg73604 date=1329859466 ---Аз попаднах пък на следния модел. Много детайлен и чисто метален, но мащаба май е 1:48 :(

CEF Balkancar Gabelstapler

--- Край на цитат ---
Да, метален е, аз го имам същия и някъде бях чел, че е 1/35, но може и да не такъв мащаба му.

--- Цитат ---Обезателно за сайта трабва да сложиш жълтото карче, а на заден фон пощенския с отворена врата за да бъде идилията пълна.
--- Край на цитат ---
Точно така си ги представях и аз. :good: Обаче после се замислих, дали няма да има разминаване в епохите. Вагонът е пета, а електрокарчетата ми се чини, че са ще да е трета и/или четвърта, защото май тези, които са в експлоатация са следващия модел, а на мен, честно, ми изглеждат ръбати и грозни. Май за влаков макет ще трябва да се използват само тия, които са с платформа. А щом Лиро казва, че има и сини, значи и те не са излишни. :ok:

turboto:
Изпуснах оригинала :)

http://www.ebay.de/itm/Elektrokarre-DDR-Fuslenker-Elektro-Ameise-Multicar-Balkancar-inkl-Ladegerat-/280829815489?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item4162c2eac1#ht_500wt_1413

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия