Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Локомотивите серия ЕА 3000 (означени в Р. България като серия 86)
bdz43r:
По въпроса с неутралните вставки, тази на Немирово изкара почти 2 години недействаща и захранена и аз бях поотвикнал да свалям пантографа там. Вставката на Казичене и в момента е трайно шунтирана.
Проучих това-онова за лок 86, по-късно ще пусна и няколко снимки. Рекуперативната им спирачка работи. При задържане, напрежението в контактната мрежа се покачва с 1-2 kV, което при нормално 26-27 kV прави не повече от 29 kV, съвсем в нормите (17,5-29,5).
Преди 3 години, когато беше тук на проби ES 64-U2 част от тестовете са били именно за изпробване на рекуперативното спиране и поведението на подстанциите при обратен ток.
Междувременно, докато ние чоплим спирачката им, вчера 86 002 на Булмаркет се е запалил на Полски Тръмбеш и е доколкото разбрах напълно изгорял.
lubomir:
Лошо! Не стига че нямаме нови локомотиви, ами и от малкото по-нови машини да се загуби 1 си е чиста голяма загуба!
KRAKOMOBILA:
86 002 на Булмаркет е горял от 21 до към 04ч. Много неприятно.
Loco-motion:
Аз утре ще си ходя на Полски Тръмбеш и ако машината е още там изтеглена на страничен коловоз ще гледам да я снимам.
Loco-motion:
Слязох тук преди половин час. На гара Полски Тръмбеш не само го няма 86 002, но и какъвто и да било помен от пожар. Няма го и на Горна Оряховица, така че трябва да си е в Русе.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия