Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Локомотивите серия ЕА 3000 (означени в Р. България като серия 86)
toniemi:
Кой ги продава тези моделчета и на каква цена?
mgirginov:
Хобито е удоволствие, започващо със задоволяване на конкретни интереси. Никой не може да бъде задължен да си купи нещо, което не го интересува, дори и да е българско. Адмирации за човека, който има най-голям принос да бъде емитиран и БДЖ локомотив, но това също не е повод за покупка. Така че, хайде да спрем със смешните призиви.
gzo:
Рефито го е казал много точно :
--- Цитат на: refil link=topic=3679.msg79118#msg79118 date=1339236648 ---DB Шенкер не е БДЖ. :hi:
--- Край на цитат ---
Именно поради тази причина аз също не бих си купил въпросните "чуждоземски" машини. Нито са опъвали влак в който съм се возил, нито някога ще се возя в такъв състав, че да изпитвам поне малко сантимент, който да ме накара да се бръкна за тях. За мен лично тея два лока са толкова български, колкото и всеки друг лок преминавайки или работил в БГ. Просто се разминавам с тях за кратко и те си заминават, нито са част от спомените ми, нито някога ще ги свързвам с България. Лично мнение, но вероятно така мислят и тези които не са ги купили ?!
Виж 46-цата е дгуга ракия. Едно, че още от детството ни(ми) сме свикнали с физиономията му и отделно, че и бая сме се возили в негов състав. Всеки го припознава като нещо близко до сетивата и спомените си и именно затова се изчерпа. Едва ли не заедно с червената шкода са се превърнали в емблеми на България. А 86-ците какво са от това ? Просто поредните лъскави "играчки" на някой си бизнесмен.
Що се отнася до производителя (който и да бъде той), грешката му е че не си прави най-елементарния маркетинг и не е отчита правилно вероятния интерес към изделието. Да беше пуснал нещо изконно българско, като 45 или 44 или 43, хеле пък 42 пък да видим дали ще си залежава ;D Едно, че "всичкото" БГ ЖП макетист ще го пожелае и второ, че към него именно поради горните причини интерес би проявил и народ, който до момента не се е занимавал с модели.
Може и да греша, но може и поне малко да съм прав, а единствения начин да се разбере е именно пазара така, че не виждам Миро защо се чуди. Просто не ги искаме въпреки, че са си красиви, както и хлядите останали модели на локомотиви.
п.с. В крайна какво му трябва на човек ? Една композициика с червена шкода дърпаща полозин дузина червено бели вагончета с логото на БДЖ, а до нея още една с 46-ца с още толкова сини вагончета 47-ма. Какви са тея кончета, ДБ-та и разни шенкели, менкели ? :sarcastic:
:drinks:
toniemi:
Аз бих си го купил,ако бе като незадвижените 46ци и булмаркета,без електрониката и на половин цена-150лв.
Но сега няма този избор! :(
CaLLlo:
Аз пък за първи път чувам, че имало 10 свободни броя от модела!?!!!!!
Не че съм се засилил да си го купувам, но и да исках - по тая система, пак нямаше да мога ...
Помните как Иво през ден, през два инфрмираше колко броя и от кой вариант са налични за 46-та серия като излезе. Ми то как да стане?!? Верно е, че вероятно няма заитересован член на форума от продажбите, но нищо не пречеше на онзи, който ги продава, да си направи профил тук и да информира, направил си труда да произведе модел, а не се прогрижил да го продаде - на това му се вика "Да отидеш до Рим и да не видиш папата" ...
Ми то как да стане!?!!!!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия