Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Видеоклипове на истински влакове
Old Boris:
Объркването е правилно! Не става дума за удвояване на линията. Зоната на цялата линия- от Бейкърсфийлд до Мохаве е силно земетръсна и се налага сериозна дейност за подържане на трасето и съоръженията (многото тунели и мостове), особено след земетресението през 1952 г.
Union Pacific, собственик на трасето от 1996, предприема широка програма за модернизация на линията, отговаряща на новите тенденции в ж.п. Транспорт и интензивния товарен трафик, която се реализира през последните10-15 години.Подробностите са дадени в сайтовете на компанията.
В Музея на железопътни модели в Сан Диего има един макет на Tehachapi Loop в HO, сполучливо пресъздаващ реалността. Ние имаме съфорумец от там и той може да каже повече. :hi:
gregary:
--- Цитат на: bazitov link=topic=368.msg120232#msg120232 date=1607340191 ---все ми се струва, че трябва да има някакъв лимит базиран на физиката да не може влак да е толкова дълъг без да има локомотив, който да бута отзад и/или в средата... тези камшични сили при тръгване/спиране не правят ли проблем?
--- Край на цитат ---
Лично и на мен ми направи първо това впечатление и съответно си зададох същите въпроси, макар да съм гледал и знам за дългите композиции в САЩ, Канада и Русия, но в тия малки криви и спирала как не се къса влака... Като види човек кадър от по-високо с дрона, леко прилича на моделните железници с малките криви. Все едно е на килима. :)
А тук излезна ВИДЕО с един нелегален пътник, малко е дълго, но на няколко пъти ще го изгледам.
mitko0888:
Загледах се и аз по тези дълги влакове. Оказа се, че в момента строят нови товарни трасета, по които да возят по два контейнера един върху друг. Докато американците го правят това със специални ниски вагони, контейнерите са между талигите, индианците го правят с нормалните им платформени вагони за тяхното широко междурелсие, при което влакът става с височина от 7.1м!. На всичкото отгоре ще го правят с електрическа тяга, за което строят нови товарни коридори с висока контактна врежа - 7.87 м вместо нормалните 5.5 - 6 м. Ще возят до 400 контейнера с влакове до 15 000 тона.
bazitov:
На всичкото отгоре индийците и някакъв мост се вижда как минава над релсите...
Иначе за нелегални видеа... https://www.youtube.com/watch?v=pS6Nqyl86vk тоз минава от Германия до Италия през Швейцария легнал в талигите... малко ми е прекалено, затова и не го бях споделял до сега
jopeto:
Тоя е железен, признал съм го! Стигна, така чак до Черно море през цяла Украйна с товарните влакове. Кара само на нудълс и картофено пюре. Има и филмче с нелегално Влизане в Припят, там обаче е пеша. То това си е някакъв вид модерен начин да пътешества. Прави интересни влогове и разни хора му пращат по долър, два! А иначе, преди четири години, "бежънците " го правеха същото от моста на сточна гара до Калотина-Запад.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия