Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Видеоклипове на истински влакове
Жоро:
--- Цитат на: Best Ripper link=topic=368.msg54452#msg54452 date=1297927929 ---
Впрочем, има много интересен и "нереалистичен" начин за зареждане на вода по време на движение. Поради годината на филма смятам, че е безсмислено да се спори дали има ефекти, компютри и машинации и дали не е било така в действителност... :drinks:
--- Край на цитат ---
Не Венци, това не е монтаж. Действително по онова време в Англия са зареждали по този начин експресните локомотиви. В някои участъци по линията между двете релси е имало канал пълен с вода, в който е потапян ръкав, който черпи от водата. По този начин са спестявали време за спиране и зареждане по гарите. Това се отнася най-вече за експресни влакове, пътуващи от една крайна гара до друга, без да спират по трасето. По-късно това зареждане е изоставено поради слабата ефективност. А и дизеловата и електрическа тракция е измествала все повече парната.
Best Ripper:
Жоро, аз не казвам, че е монтаж... Пламен твърди такива неща... Нещо обърка май... :pleasantry: Сцената с монтажа е съвсем на друго място, не е в показания клип. Реално това е самото начало на филма, а сцената с явния монтаж е на края на филма. Както и да е... :drinks:
pach:
Хораааа, нещо не стопляте...
монтаж е целия клип в тубата, просто защото така са се снимали филмите по онова време.
А че са съществували такива канали за зареждане на вода, Жоро го потвърждава!
Но никой няма да поварва, че при снимането на филма тази техника е ползвана, защото и филма е сниман по съвсем друг начин.
В крайна сметка самите железници са изоставили тази техника и е съвсем логично тя да не е била ползвана при снимките на филма нали!
Така че омешахте две различни неща:
1.начина на снимане на филма.
със
2.наличието на такава технология за зареждане с вода.
съгласно двете точки отгоре -мойто мнение е:
1.Абсолютен монтаж (малка част от аргументите съм изложил по-горе).
2.Явно такава техника за зареждане е съществувала (щом е влезнала в сценария на филма).
Ферщееен зи?!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:drinks: :drinks: :drinks:
Vlado:
Стана от мухата слон! По-важното в случая е, че видяхме оригинален начин да се зареждат парните локомотиви с вода, без това да налага спиране на самия локомотив и нарочен кран за пълнене. Пък доколко е била ефективна техниката, експлоатацията се е произнесла.
А иначе клипчето е готино! Най ме изкефи депото и дузината парни локове, чакащи да им се възложи някой влак или току що прибрали се от някоя тежка вертушка, примерно... :spiteful:
KRAKOMOBILA:
Мен най-много ме изкефи как се разбират без да си говорят. :good:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия