Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Макетът мечта!

<< < (2/4) > >>

mitko359:
аз пък ще кажа за да ми завиждате  :dance1: :dirol:  :beee: че съм виждал на живо този макет и е супер як  :good:

fpk1999:
Дори възможностите ми да са неограничени макетът мечта за мен е почти същия като този който правя сега:
Мащабът е НО.Размерът е 2м на 1м.Администрацията е БДЖ.Епохата е 3-та,което позволява движение и на трите вида тяга.Само планини,дефилета и скали.Гарата може да е само една но задължително е българска.В никакъв случай не трябва да е на едно ниво все пак е планински.Приема се(донякъде :mda:)да е електрифициран.Държа на това да е в реалността,със светофори(семафори),блокировки,осигурителни инсталации и др.Предпочитам изчистено коловозно развитие без разклони и големи гари.

KRAKOMOBILA:
Всички тия неща звучат добре, само, че на 2мx1м не виждам как ще стане.

topalov:

--- Цитат на: fpk1999 link=topic=3714.msg74634#msg74634 date=1331295341 ---Дори възможностите ми да са неограничени макетът мечта за мен е почти същия като този който правя сега:
Мащабът е НО.Размерът е 2м на 1м.Администрацията е БДЖ.Епохата е 3-та,което позволява движение и на трите вида тяга.Само планини,дефилета и скали.Гарата може да е само една но задължително е българска.В никакъв случай не трябва да е на едно ниво все пак е планински.Приема се(донякъде :mda:)да е електрифициран.Държа на това да е в реалността,със светофори(семафори),блокировки,осигурителни инсталации и др.Предпочитам изчистено коловозно развитие без разклони и големи гари.

--- Край на цитат ---
При условие, че влизаме в сферата на мечтите, малко нелогично е да искаш макет с размери 2х1м

Значи, да кажа и аз - ако възможностите ми са неограничени, бих купил БДЖ! То и без това вече е един стар макет на нещо, работило преди години. След като го закупя, въвеждам всички ОИ в действие, сипвам си кафе и се опъвам пред централния диспечерски пулт (табло), за да гледам. След кафето се качвам на хеликоптера и оглеждам в план целия макет.
Ако случайно не ми разрешат да купя БДЖ, ще пробвам с швейцарските или германските железници. Ако и те ми откажат, значи ми е била много богата фантазията... и ограничени възможностите.

Rizar:
Ако аз имах неограничена площ и пари щях 1- во да пресъздам линята София- Дупница- Благоевград и след това да допълвам нещата по макета за да може да станат точно 1: 1 с реалността за да ти е приятно и да си карам влаковете по него. Защото да се направи макет като Loxx TT Berlin е просто невъзможно от 1 човек, ако някой ти помагат да, но сам...  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия