Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Проект "Гара Панагюрище"

<< < (16/17) > >>

Vlado:
На ред е рампата и магазията:

Следва продължение...

Vlado:
Да продължим с направата на тази красива гара:

Следващата стъпка бе оформяне на имитацията на камъни по рампата, както и изграждането на стълбите:

Следва продължение...

Vlado:
И сега най-голямото предизвикателство - оформяне на орнаменти.

При предишния модел, който беше изработен изцяло от картон, изработих орнаменти, но без да ги оформям съобразно оригинала. Сега обаче е друго и реших да се постарая повече. Затова и след дълго умуване на технологията, се захванах да правя за начало орнаментите на колонадата. Мисля, че се получи прилично.

Тук може да се видят "заготовката" и готовия "продукт". Най-общо изрязах малки парченца от едномилимитров пластмасов лист, с които буквално обиколих всяка колона. После с дрелката и ползвайки увеличителни стъкла се получи това.

Готовият продукт:

Отдолу пък следвайки оригинала, обиколих всяка колона с тънка ивица от същия лист.

Наред са кантовете на големите прозорци. Следва продължение...

Vlado:
Работата е насочена изцяло върху орнаментите около големите прозорци. Снимките са макро (3,5 пъти увеличение) и да си го кажем честно, не впечатляват с изпълнение, но още го мисля как допълнително да изпипам тези дребни детайли, за да придобият вида, който преследвам.

За да придобиете представа колко са малки детайлите, сложих 1 ст.

Детайлът преди обработката:

Следва продължение...

Vlado:
Тъй... отдавна не съм споделял снимки от моята работа по модела, та днес реших да се поправя. Само за сведение ще споделя, че към момента го докарах до боя, но едно по едно...

Продължих с поставянето на цокъла и орнаментите около всички прозорци и врати:

Като се има предвид, че работих с увеличително стъкло с увеличение 3,5 пъти, несъвършенствата видими от снимките, наяве няма да са забележими, тъй че приемам, че съм се справил добре.

Следва продължение...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия