Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Моята колекция
Сaprycorn:
Поздравления за амбициозната цел да събереш гермнаските парни локомотиви!
Би ли споделил какви са ти критериите при подбор на модели, или как решаваш кой модел е за колекцията и кой не е?
andiandi:
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3720.msg74949#msg74949 date=1331819257 ---Поздравления за амбициозната цел да събереш гермнаските парни локомотиви!
Би ли споделил какви са ти критериите при подбор на модели, или как решаваш кой модел е за колекцията и кой не е?
--- Край на цитат ---
Няма кой знае какъви критерии...но в общи лини ..
Що се отнася до модела:
По възможност нов и на допустима ( нормална ) цена - зависи от производителите, в случая, Флайшман , Роко, Лилипут... и където тези фирми нямат съответния модел...вече другите производители , Пико, Трикс, Ривароси. Скъпите модели от по няколко хиляди не мога да си ги позволя в никакъв случай
До епохите :
Без подбор
Или с 2 думи:
Всички BR-та, така да ги наречем,с промяната на външния вид през епохите
nilfe:
--- Цитат на: andiandi link=topic=3720.msg74953#msg74953 date=1331833249 ---
--- Цитат на: Сaprycorn link=topic=3720.msg74949#msg74949 date=1331819257 ---Поздравления за амбициозната цел да събереш гермнаските парни локомотиви!
--- Край на цитат ---
Няма кой знае какъви критерии...но в общи лини ..
Що се отнася до модела:
По възможност нов и на допустима ( нормална ) цена - зависи от производителите, в случая, Флайшман , Роко, Лилипут... и където тези фирми нямат съответния модел...вече другите производители , Пико, Трикс, Ривароси. Скъпите модели от по няколко хиляди не мога да си ги позволя в никакъв случай
До епохите :
Без подбор
Или с 2 думи:
Всички BR-та, така да ги наречем,с промяната на външния вид през епохите
--- Край на цитат ---
Интересна визия за подбор на локомотиви за колекция. А как виждаш промяната на парните локомотиви през епохите, при положение, че имаш по един локомотив от серия и епоха? Би ли споделил, имаш ли намерение да оформиш композиции към тези локомотиви, защото явно все още си на етап парни локомотиви от всички серии и епохи? :good: :good: :good:
Сaprycorn:
Няма да е лошо да си поставиш някакви критерии при бъдещото попълване на колекцията.
Например моделите на парни локомотиви да бъдат с всичките си колооси, щанги и с всички надписи.
Колкото до епохите и администрациите, малко по-задълбочено проучване на материята би ти спестило дублирането на локомотиви, което се е получило при BR 44 /BR 043, а също и BR 50 / BR 051.
Всъщност не би било зле, преди да се навхвърлиш на поредния BR, да се консултираш, тук има хора, които ще те посъветват съвсем безкористно дали си заслужава една покупка, или не.
Успех в събирането на BR-ите :good:
p.p. Направи ми впечатление, че 91-цата на Лилипут си я снимал два пъти- един път като BR91, и втори път като BR93?
andiandi:
--- Цитат ---Интересна визия за подбор на локомотиви за колекция. А как виждаш промяната на парните локомотиви през епохите, при положение, че имаш по един локомотив от серия и епоха? Би ли споделил, имаш ли намерение да оформиш композиции към тези локомотиви, защото явно все още си на етап парни локомотиви от всички серии и епохи? :good: :good: :good:
--- Край на цитат ---
За сега не съм се задълбочил в малките разлики и детайли, признавам, а и честно казано не съм много запознат. Освен в наличието на големи разлики, както е при BR 18...а и разбира се голяма част от нещата опират до финансовата част на нещата...така че в момента съм в застой... След НГ...знаете..почват се данаци, работи, скубаници от държавата и...няма как просто.Като отминат тези се надявам да наваксам. Другия ми голям проблем на този етап е че нямам къде да ги "скалдирам" така да се каже. 95% от локомотивите са си в оригиналните си кутии и взимат доста място ... В това число имам още около 25 дизела който днес ще наснимам и кача иии може би около 50 може и повече вагона...който не смятах да снимам , ама като има желаещи да ги видят, нямам нищо напротив :)
--- Цитат ---Няма да е лошо да си поставиш някакви критерии при бъдещото попълване на колекцията.
Например моделите на парни локомотиви да бъдат с всичките си колооси, щанги и с всички надписи.
Колкото до епохите и администрациите, малко по-задълбочено проучване на материята би ти спестило дублирането на локомотиви, което се е получило при BR 44 /BR 043, а също и BR 50 / BR 051.
Всъщност не би било зле, преди да се навхвърлиш на поредния BR, да се консултираш, тук има хора, които ще те посъветват съвсем безкористно дали си заслужава една покупка, или не.
Успех в събирането на BR-ите Одобрявам!
p.p. Направи ми впечатление, че 91-цата на Лилипут си я снимал два пъти- един път като BR91, и втори път като BR93?
--- Край на цитат ---
И тук признавам че огромните прилики са на лице, но ги забелязах чак като вие ми казахте и снимките им дойдоха една под друга...
BR 91 и BR 93 - ами грешката е вярна, просто имам 2 броя BR 91. Как се е получила тази грешка и аз не мога да си обясня..но е факт. Нямам BR 93 на този етап.
Колкото за съвети за покупка... Пуснал съм тема в КУПУВА/ПРОДАВА с моделите който нямам, поне според мен. ще ги пусна и тук:
Темата в купува/продава: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3528.msg70379.html#msg70379
Търсят се тези :
BR 01.10
BR 05.10 (Liliput)
BR 10
BR 12
BR 13
BR 35
BR 76
BR 85 (trix)
BR 93 (Liliput)
BR 96 (trix).
А сега отивам да снимам дизелите и ако остане време и за вагоните