Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

помощ за направата на реле за авт. смяна на семафори

<< < (3/5) > >>

mitko359:
и аз много незнам какво точно искам защото както казяах не го правя аз а един приятел :)
значи най добре да ми обясниш тази твоята схема какво ми е нужно и как се управлява  :search:
иначе е най-добре като мине локомотива да угасне зеленото :yes:

fpk1999:
Аз лично се отказах от тази автоматика :beee:.Най-добре си е табло за управление на всичко.Например бебешка ЕМЦ :locomotive: :beach: :angel:

mitko359:

--- Цитат на: emilchaushev link=topic=3723.msg74867#msg74867 date=1331631857 ---Ето една сигурна схема без фото елементи,
.
Нормалното и състояние е в светеща червена светлина на изхода.
При натискане на бутона (Б), реле К2 се задейства и се замозадържа през контакта си 1К2, като обръща светлините в селена светеща и червена спряна през другите си два контакта 2К2 и 3К2.

Датчика е проста пластина на релсите. При преминаване  на първата метална колоос, релето К1 се задейства и прекъсва веригата на К2, което кара светлините да се обърнат в първоначално положение.
(Image removed from quote.)

Мите ако държиш на фото глупости мога да помисля, но според мен няма смисъл

--- Край на цитат ---
значи бутона (Б) е просто за изключване на системата :pleasantry: което ще седи на таблото ??
ако може кажи частите да ги купя и да пробвам системата че скоро ще слагам семафорите
а пластината как трябва да бъде сложена (като на картинките на фабричните по-горе ли?)

mitko359:
нека оставим тази схема мисля че най-удачния вариант е с това : http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/23770/
оптрон :yes: като се задейства (посредством нещо отразяващо светлината поставено на локомотива) да задейства релето което да превключи светлините от червено в зелено и чрез някаква схема за задържане да посвети зеленото определено време
измислих го но не знам как изглежда на схема ;D ако може малко хелп  (захранването ми е 14в)
п.с. подобна схема може да се използва за прелези с малки разлики  :victory:

BaHkaTa:
Това са елементи много подобни на тези които аз ползвам в моята схема. Незнам дали си прегледал темата ми, разгледай там и прецени дали нещо ще ти върши работа, ако ли не може да проектираме нещо ново от нулата специално за твойте нужди. Поне с опто схемите имам опит и работят. Драсни подробности колко семафора имаш общо и как точно искаш да действат. С релейна логика можем да разцъкаме състоянието зелено/червено.

Детектор за заетост, движение и контрол на периметъра...
Входен семафор с 3 светлини за проходен коловоз и отклонение

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия