Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Направи си сам - Н0 - Товар от дъски
CaLLlo:
Много истинско изглежда!
А това, че по размер отговаря на много яки талпи е така, но само ако много се замислиш и задълбочиш.
Първото впечатление обаче е най-важно, останалото е втилясване.
Best Ripper:
Експлоатационно питане имам... А как се държи вагонът по пътя с този товар? В смисъл - дървото достатъчно ли е тежко, че да не повишава центъра на тежестта и да създава нестабилност на вагона при остри завои и стрелки?
BaHkaTa:
Венци не знам да ти кажа не съм ги търкалял още в композиция. Не са тежки и едва ли бият центробежно в завойте към външния радиус. Докато пиша отговора пробвах с вагона и товара по един сглобен овал който имам тук. Така засилен на ръка си минава идеално няма признаци за нестабилност.
Всичко е ОК :good:
anubis:
Изглежда много реалистично :hi: И като стар дюлгерин да добавя че бичен дървен материал с такива размери има, но не се класифицират като талпи, а като греди. В северна Америка хоризонталната конструкция на къщите им се прави от точно такива греди, там бетонни армирани плочи няма. Ако обърнете внимание на снимки от вътрешноста на локшупени от първа и втора епоха, там надлъжните и напречните греди от подпокривната конструкция са с подобни размери...
JesusBlack14:
Това и аз съм то парвил :) Само дето не знам къде е :blush2:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия