Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

За околовръстната линия

(1/7) > >>

toniemi:
Моята мечта е да възстановим цялата околовръстна линия с гаричките и коловозите!Нека я начертаем на картата,имаме  ли я,винаги може да се направи и на модули!Като започнем от подуяне,около училището,преди пионер през някакъв склад,самата пионер,складовете след гарата в гората,винзавода,мототехниката,южен парк,отклонението за погребите до музея на земята,отклонението за НДК,отклонението за завод 12ако не се лъжа,отклонението за гара сердика,гара сердика,гара стан,отклонението за ТЕЦ Земляне,отклонението за електрокарния,и от там...гара Захарна фабрика!
Уникално е и обръщалото с моста до пътя за летището,до Булгарплод има в момента една гаричка с три коловоза,тя се свързва с околовръстната с триъгълник!
Аз не знам как се чертае с компютъра върху карта,иначе щях да начертая каквото си спомням...!

emilchaushev:
Тонка в гугъля момже да чертаеш маршрути мисля.. Не знам с коловозните развития как ще е хавата иначе идеята е супер..
Преди години (бил съм ученик) всписание жп транспорт имаше проект за градска железница по този маршрут с карта и цялото планиране на нивата... Но списанията майка ми най- вероятно ги е "подредила" в някоя кофа след като 20 години не живеем заедно, а аз така и не си ги прибрах, а бяха купища че имах абонамент

mitko0888:

--- Цитат на: emilchaushev link=topic=2027.msg75915#msg75915 date=1333558296 ---...

Преди години (бил съм ученик) всписание жп транспорт имаше проект за градска железница по този маршрут с карта и цялото планиране на нивата... Но списанията майка ми най- вероятно ги е "подредила" в някоя кофа след като 20 години не живеем заедно, а аз така и не си ги прибрах, а бяха купища че имах абонамент

--- Край на цитат ---

Някъде имаше сканирана една такава статия статия.

jopeto:
От нашият град е ампутирана невероятна транспортна ценност! :( Околовръстната линия щеше да се допълни чудесно с метрото, като транспортен коридор. Това не само щеше да е много ефективна линия, а и  страхотна атракция. Да се качиш от Ц.Г. и да обиколиш София. Сега, даже си представям как минава от там S-bahn-че или цюкбусче. Тая линия покрива липсващи линии на гт. На пример от Ив.Вазов до хладилника се сменят 2 превозни средства за смешно разтояние. Дружба и Слатина можеха да има директна връзка с метрото на  Квартал Изток. От Красна поляна и Овча купел щяха да имат директна връзка с цяла София. Гара сердика можеше да е малка челна гара от която да тръгват сименсчетата за околните градове, като Перники Дупница и други. Защо я изкормиха тая линия не разбрах!?  :fool: Май някой ще се нагуши доста сериозно със земята под нея. Друго обяснение няма.     

bdz43r:
Не е заради земята. Чиста некадърност, безхаберие и мислене "от днес за утре". Никакъв поглед напред или търсене на най-добро решение.
Гара Сердика не работи от 20 години, ако беше за земята, отдавна да е оползотворена, а там има само бурени, вместо влаковете да изсипват перничани направо в центъра.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия