ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Интелектуална собственост
pach:
Павка, ти изкарал ли си досега някакви пари от сървърчето?
Аз знам че ми даваш (дори назаем) твойта информация, все едно че ми даваш да прочета книга от твойта библиотека.
Ако си изкарал някакви пари от сървърчето, би трябвало да преведеш авторския хонорар на тези които имат авторските права.
Ама те пък къде са? :scratch_ones_head:
Ти откъде имаш тези неща?
Аз например съм свалил над 150 клипа от YouTube и ако ги кача някъде ще ги видят още хора, но от това нито YouTube
нито аз ще спечелим. Да вярно че YouTube печели от други неща, но аз на тях пари не съм давал нито ще получа
пари от някой че е гледал чрез мойте записи клиповете които са ми в колекцията.
:scratch_ones_head:
А ти книгата дето ми я даде назаем да я прочета нали си я платил?! ;)
Тоест ако автора на книгата не е получил % от това което си платил за нея, това не е твой проблем нали?
pavel75:
Съгласен съм с теб, че не изкарвам пари, НО: Издателя мисли по друг начин - той го има, другият да го има и той трябва да го купи. Това, че не изкарвам пари не пълни джоба на издателя. Оттук май идва проблема.
pach:
А такаааааа, стиганахме и до отговор на въпроса - Защо АСТА се опитва да пробие, но не успя.
Защото къде тайно, къде явно под формата на "защита на авторските права" и "интереса на обикновенния потребител",
първо се опита да увеличи печалбата, но не на авторите, а на (в случая) издателя, и второ покрай това да прокара чиста полицейщина в мрежата.
Но те имат по-голям проблем в момента.
Мрежата вече е изпусната, като духа на ренесанса (възраждането) от бутилката, и ако не изключат самата мрежа,
това не могат да го върнат назад.
Да някой страни въведоха рестрикции, ама "арабската пролет" цъфна именно благодарение на мрежата, нали?
pavel75:
Значи? - Да не ги махам?
pach:
Огледай още един път кое какво е, от къде го имаш и т.н
и не прави пари от него.(пък и не говори за това - просто едно "щрак" подобно на другия сър*** е достатъчно)
Все пак това е лично решение, а темата може и да се изтрие ако трябва...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия