Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новини от жп транспорта в България

<< < (77/212) > >>

Mixy:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=3806.msg108178#msg108178 date=1498570130 ---Иначе трасетата са прбовани до 230 км/ч и в това отношение няма сериозни забележки.

--- Край на цитат ---

С каква машина са правени тестове до 230 km/h?

bdz43r:
Таурус на ÖBB.

liro4605:
Вероятно този Таурус е бил със свръх мощен АЛС или?

bdz43r:
Таурусът си има няколко вида АЛС, защото без такъв не може да припари и по най-селската линия нито в родната Германия, нито в домашна Австрия, нито в Швейцария или дори в съседна Румъния.
За целите на такива изпитания естествено АЛС не може да се ползва. Затова и се разби изпитателният влак край Страсбург, когато тестваха новата линия с 350 км/ч при редовна скорост 320.

Другото особено е, че АЛС на Таурусите е настроен да се самоизключва, щом прочете на първата бализа, че се намира в България, защото не е съвместим със софтуерна версия 1.1.0, която работеше по 8-а линия и беше до скоро единствената налична у нас. Затова и ÖBB са поискали много голям наем за тестове на ETCS по новите линии, което включва пренастройване на софтуера на самия локомотив. НКЖИ прецениха, че ще им е по-евтино да подарят на БДЖ-ПП един комплект ETCS срещу безплатно ползване на локомотива за проби и така в момента единствено 46 211 може да работи с новия АЛС (който между другото работи перфектно).
В някакъв момент обаче и ÖBB ще си пренастроят Таурусите, те самите проявяват интерес към това.

pach:

--- Цитат на: bdz43r link=topic=3806.msg108183#msg108183 date=1498580130 ---...
Другото особено е, че АЛС на Таурусите е настроен да се самоизключва, щом прочете на първата бализа, че се намира в България...

--- Край на цитат ---

Умрях от смях и...настръхнахах...
Все едно влиза в "зоната на здрача" каквито сме си май...
Прощавайте, но не се сдържах...

А БДЖ-46.211 в момента към кое депо е зачислен?
И дали няма него да пуснат със " Слънчев бряг" па макар и частично?
По 8-ма линия системата работи ли още, макар и частично?
Колко струва един комплект АЛС за локомотив ( ориентировъчно само) ?
Ясно е че НКЖИ май рано или късно ще оборудват с тази система може би?
То иначе ясно и защо от ОВВ, ще пренастройка системите си - времето е пари, а там явно ценят това!

ПП. Поне това имах предвид  молбата си по назад в темата.
Ето, че научихме нещо интересно ( и ново за мен)!
Още веднъж - не съм искал да обиждам когото и да е било и благодаря на Милен, че ми направи забележка!
( Не мога да давам оценки в системата, но той има "+"-че за това от мен)

ПП. И "+"-че за Тодор с който винаги е интересно в която и да е тема!!!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия