Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Новини от жп транспорта в България

<< < (83/212) > >>

Vlado:
Ивайло, поздравления за инициативите! И едно въпросче: Има ли някакви, дори хипотетични, шансове да се възстанови товарното движение по теснолинейката?

daddy_g:

--- Цитат на: Vlado link=topic=3806.msg109562#msg109562 date=1511359100 ---Ивайло, поздравления за инициативите! И едно въпросче: Има ли някакви, дори хипотетични, шансове да се възстанови товарното движение по теснолинейката?

--- Край на цитат ---

Май само при мен  е възстановено....и по бъдещите HOe модули

mitko0888:

--- Цитат на: Vlado link=topic=3806.msg109562#msg109562 date=1511359100 ---Ивайло, поздравления за инициативите! И едно въпросче: Има ли някакви, дори хипотетични, шансове да се възстанови товарното движение по теснолинейката?

--- Край на цитат ---

Vlado, това което ще напиша не е лично към теб, а е по принцип, тъй като често се задават подобни въпроси за такива дискусии (от хора които уважавам, и са по-умни и по-учени от мен), ама да си кажа и аз моята мисъл:

В изречението ти липсва една граматична част - КОЙ да възстанови товарното движение.
То (товарното движение) няма да се възстанови самичко.
А за да го възстанови някой, този някой трябва да има точен и ясен бизнес модел:
какво, къде и как (при какви условия) ще вози.
Този някой може да бъде един от няколкото превозвача у нас. Може да се регистрира и нов такъв. Може да бъде и който и да е от стотиците превозвачи в Европа, ако това им изнася и извървят съответните стъпки.
Според мен в момента (а и от няколко години) никой на никого не пречи да върши такива дейности. Дори изискванията и контролът са силно занижени.

TANO:
Според мен въпросът тук е  не кой ще го възстановява, а какво ще се превозва от това товарно движение. Щото ако има товари, ще се намери и превозвач. Каква индустрия, производство и промишленост има в момента в България, за да се включи жп-то в играта? Превоз на калъфки за джи-ес-еми, дънки купени на кило от Капалъ-чарши и  китайски боклуци. Друго какво?

Mixy:

--- Цитат на: TANO link=topic=3806.msg109566#msg109566 date=1511370896 ---Друго какво?

--- Край на цитат ---

Единственото, което ми идва на ум за региона са дърва и въглища за огрев. И това само за месец-два в края на лятото и началото на есента. Но явно няма изгода за никой в това, иначе досега да са се сетили и да са го направили, както се каза по-горе.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия