Благодаря за топлото посрещане.
Ванка, само лека корекция - брезата хич не е млада, ама карай
С хартия , още някога в училище ни научиха на техниката папие маше и аз още тогава задобрях, но си е сръткава работа. Използвах я само в бонсайчето, за да му удебеля дънера и ствола и да постигна бонсаестия силует ( на млад бонсай

). Но е лесно , късаш на малки парченца, лепило (разредено), като омекне лепиш ... и така пласт след пласт.
Аз обичам да експериментирам, бях ги зарязала диорамите и сега около Великден пак ме прихвана, а и дъщеря ми веднага се присламчва и също прави, та хола е потънал в гипс, телове , лепила... Абе гот е

. Навъртяхме дръвчета и на нито едно не се повтаря изработката, все има нещо различно. Не мисля, че не си се старал достатъчно. Ако аз се опитам да направя влакче, вероятно няма да го докарам, просто не ме бута отвътре да го направя.
Но ми дай камъни, дръвчета ... с кеф ги правя. А при вас май точно за тази част не остава енергия. Дано да съм ви повяла малко, че прочетох, изложба на диорами ви чака!

А аз като гледам що постове изпонаписах тази вечер само набегом тук, а по мейла.... половин книга сътворих направо

Но сега дерта ми е водата... Да открия какво използват. Не може да няма заместител. От няколко дена суша водно стъкло в една чашка, но не съм доволна - много се свива. А тази вечер прочетох тук, че някой от вас го е ползвал за дъно. Интересно ми е какви са му наблюденията .
Водопадната вода, вече зная с какво да я заместя, даже тази вечер ми се получи експеримента с един много ефирен, едва забележим синкав цвят. Голям кеф !