Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Локомотивите по света

(1/19) > >>

KRAKOMOBILA:
http://lokomotiwiteposweta.com/
 Списание с железопътни модели в мащаб N мисля, че беше.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rrxGeTTIox0

Аз до тука може би само 4-ти брой ще взема (полския Ty5 - сиреч БДЖ 14).

mitko0888:
Не очаквам нищо по-различно от аналогичната поредица за "бойните самолети" - моделчета нито за моделисти, нито за колекционери. И едва ли в текста ще има нещо ново ...
За начинаещи и за оборот - ОК. Пък и защо ли само първи брой има цена? Естествено промоционална ... Може пък и да се изкуша за някой брой - знае ли човек - като види и като пипне ...

CaLLlo:

Koй го издава това нещо?

mitko0888:
Твърди се че е българска версия на това: http://amercom.com.pl/

Разрових пак моделистките форуми - мъка, мъка... Но на който му харесва - честите поредица за влакове. 3 лв., 6 лв., 10 лв. Мащаб 1:100. Само да не започне тук "в Поредицата пише ..." че тогава на Администрацията на форума ще и се отвори работа от такива като мен.

BaHkaTa:
Ето го въпросния Малард само че моя е от колекцията на "Атлас" а не на "Амерком"
Специално го изрових за да го щракна понеже не ми седи на витрината. Имам 20 локомотива от колецията на Атлас които са прибрани в кашони от години. Мога да ги нащракам ако има интерес, не да се хваля (то тия боклуци не са за хвалба) а да ги видите горе долу какво да очаквате. Отностно Амерком както Митко е казал не са нещо особенно както и при самолетите и такситата а от есен и при хеликоптерите. Но все пак да си дам мнението за Атлас-ските понеже ги притежавам огледал съм ги от вси страни. Истината е че хващат окото от далеко като ги погледнеш наредени на витрината и са ефектни. Обаче в близак план нещата са съвсем други. При някой от моделите има доста криви щанги и не добре залепени фарове, стълби, свирки и каквото друго се сетите дето може да се изкриви китаеца се е постарал да го направи криво. При други модели почти нямам забележки (имам предвид за тия пари толкова).
За матриците и изработката на Амерком не коментирам нищо докато не ги видя, но все пак не очаквам кой знае какво. Първия брой ще го купя за 3 лева за да го сравня с моя на Атлас. Надявам се да са направени с повече внимание. Като цяло "стават",но лично според мен имат нужда от козметичен ремонт всички модели щото надали ще ги харесате от раз. Като първа разлика се вижда че Атлас ги слагат върху дървен постамент с ковната месингова табелка, при амерком изглежда като пластмасов моноблок всичко но пък имат флаг и лого на страната и администрацията. За повече по темата след като се сдобия с първия брой след няколко дена.

В кратце мнението ми в едно изречение е че можете да си ги купите, но можете и да не си ги купите и пак ще сте доволни :)

>> Всички (40) снимки тук <<

EDIT: Снимките от тук са изтрити и добавени в линка към галерията в този и долния ми пост

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия