Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Локомотивите по света

<< < (16/19) > >>

pach:
Не съм фен на този вид "модели", още повече, че за десетина лева мога да си купя работещ, детайлен и
точно копие на оригинала - вагон в ТТ. Вярно че за десет лева , само втора ръка, ама е ДВИЖЕЩ се!!!

Въпреки това си купих втория локомотив - от португалската серия - просто ми хареса визията му, па макар и в N.
А всъщност идеята ми е да си го моторизирам...като част от по-голям проект.

За списанието - както казват и прежде говоривщите - пълна боза.
Така и не съм потърсил данни за "португалчето" ама в списанието са написали,
глупостта че е "световно известен локомотив със голямо разпространение", което
не им пречи само десетина реда по-натам да уточняват, че локомотива е произведен в ...
60 (или 30 беше  :scratch_ones_head:) бройки!!!!!!!!!!!!

С други думи - поредицата е пълна мазня, но става за начално "зарибяване" на начинаещи и деца.

Впрочем за ТY-5 се колебаех до момента в който огледах всички налични модели на два репа,
за избягване на гадости по монтажа и боята описани по-горе...
Ами нито един, не беше поне боядисан свестно, камо ли сглобен добре. И това за десет лева!!!

Тони в това отношение наистина е "върхът на сладоледа"!!!!
 ;D ;D ;D

JesusBlack14:
Майстор Тони, можеш ли да ми кажеш кой код зелена  боя  си използвал за да боядисаш моделчето в N :)
 :hi:

liro4605:

--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=3832.msg79319#msg79319 date=1339739419 ---Препоръчвам на всички да отидете до Одрин, но не с организирана екскурзия с автобус. Градът е само на 20 км от КПП "Капитан Андреево" и на 30 км от КПП "Лесово" до Елхово.

--- Край на цитат ---
Г-н Иванов
Познавам много добре вашият брат и сме добри приятели ,но смея да кажа ,че подобна пр.....да не ви подхожда! :hi:

Аз бих ви препоръчал уважаеми съфорумци да уважите труда на хората възстановили 03та серия и да се насладите на атракционите август месец особенно ако сте по това време на морето.Снощи имах удоволствието да изпия по бира в Горна :drinks: с един от главните виновници за възстановяването и за което  :hi: Маршрута за сега е Варна-Аспарухо :locomotive:во.

novobranec:
Айде стига сте се заяждали, при това за неща, които нямат нищо общо със заглавието на темата!
По въпроса с тая "колекцийка" - забравих вчера да предупредя тия, дето се гласят да купуват всичко, да се приготвят за яко набутване. Оригиналната серия е 53 броя, дотука в Полша са излезли 41. Та по-добре вземайте само това, което според вас си струва да го имате. Бòли ме мене например некъф си южноафрикански локомотив. Е, ако има историческа стойност, тоест прегазил е над 1000 негри, бих си го взел и него. Интересно ми е обаче дали ще стеснят дисплейния коловоз или ще го оставят 9 мм и ще надуят локомотива до "едно към релсата". Щото доколкото знам в ЮАР сичкуту каливоз е 1067 мм.
Та ако още не сте ги видели нещата, излезли досега - те да ги видите, обаче номерацията им е друга:
http://amercom.com.pl/44-kolekcja-lokomotywy-swiata

toniemi:

--- Цитат на: JesusBlack14 link=topic=3832.msg80079#msg80079 date=1341837467 ---Майстор Тони, можеш ли да ми кажеш кой код зелена  боя  си използвал за да боядисаш моделчето в N :)
 :hi:

--- Край на цитат ---
80 мат на Хумброу!
Моделчето има и кинематика между тендера и локомотива!

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия