Общ форум | Chit-chat > Общи приказки извън хобито | Chit-chat away from the hobby

Земетресение 5.8 по рихтер в Перник!!!

<< < (9/12) > >>

Nelly:

--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3845.msg78336#msg78336 date=1337720473 ---Та едни такива мисли са ме налазили...

--- Край на цитат ---

Споко, гледай ведро на нещата. Наистина е хубаво, че ни се размина леко и няма жертви и сериозни разрушения. Бях будна и го усетих в цялата му зловещина. Много кратко друсна и вероятно това ни спаси от падане на сгради. Ако беше друсало по-дълго време, не зная какъв щеше да бъде резултата. Докато осъзнаем, че е земетръс и спря, остана само люлеенето след него. И дано това да е било голямото земетресение, за което съобщиха преди няколко дни по тв, че ни очаква в близкото бъдеще.
А има и един хубав момент в книжката - че се отнася само за София. Добре, че не е за цяла България, че тогава още повече ще те втресе.  ;D Някога баба ми се е измъквала от срутена баня, а аз помня добре няколкото по-силни земетресения у нас. В Свищов едно момиче беше оцеляло с нелогично бягане нагоре по стълбите и като паднал блока, тя останала в горните пластове, та са я извадили. Каквото ни е писано!
Ние снощи такъв купон си направихме пред блока. Като разбрахме, че няма жертви и започнаха разни майтапи. Посмяхме се и това ни разведри. Доза смях винаги помага! В тази връзка днес се пусна още един лаф : Перничани обикаляли, въоръжени с винкели и търсели кой е тоя Рихтер. :) Много ми хареса и г-жа Министърката като каза, че "аварията е възстановена"  :lol:

XRISTO:

--- Цитат на: Gervasii link=topic=3845.msg78333#msg78333 date=1337712481 ---Нема грижи посрещай софиянци да домуват! Слагай масата! Поне ще си караме влакове!

--- Край на цитат ---

Нямате грижи! При нас земетресения не стават, относително спокойна зона е, а и живея в блок с пакетоповдигащи плочи, тях ги дават също доста стабилни (не съм присъствал на строенето и затова съм спокоен  ;D), а и имам къщичка отскоро в едно близко селце, на 13 км, която е гредоред и тухла, но на 1 етаж - няма какво да и тежи.Това го споменавам, защото там възнамерявам да местя хобито - цял декар двор за каквато си искам постройка в която да правя макет и градинска железница на двора даже, ако искам.  :good:  :drinks:

CaLLlo:

--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3845.msg78336#msg78336 date=1337720473 ---Честно казано след тази книжка дълго време мислех че не бива да свързвам бъдещето на семейството си с този град. После обаче забравих, докато тази нощ отново ми напомни, че живеем върху подвижни пясъци застроени от престъпници и некадърници.
Та едни такива мисли са ме налазили...

--- Край на цитат ---

Няма къде да се скриеш!

Карта на разломите в България:

И къде точно ще се скриеш? В бялото поле ли? Ще те разочаровам.
Картата показва разломите у нас, които биха могли да създадат земетресения, а те могат да са по целия разлом, в част от него, или в точка от него. Цветовете показват силата на земетресенията по съответния разлом. Има обаче нещо много измамно в тая карта - бялото на картата не показва липса на земетресения там, а липса на разлом, което съвсем не означава, че там не може да има земетресения, а само че не може да има местна причина за такива.
Пример: Последните жертви у нас от земетресение са в Свищов от 1977 - Вранча 4.3.1977.
Свищов на картата е дясното зелено петънце горе и зеленият му цвят определя максимална степен 4,1-4,5, но това определя само местните причини за земетръс ... съвсем не показва силата на земетресенията възникнали в съседни области - стпента в града тогава беше около 6-та.
С 2 думи - Няма къде да се скриеш!

От вчера: с. Драгичево (началото на разлома), снимка от пътя.

mitko0888:

--- Цитат на: CaLLlo link=topic=3845.msg78347#msg78347 date=1337763598 ---
--- Цитат на: spiritt1974 link=topic=3845.msg78336#msg78336 date=1337720473 ---Честно казано след тази книжка дълго време мислех че не бива да свързвам бъдещето на семейството си с този град. После обаче забравих, докато тази нощ отново ми напомни, че живеем върху подвижни пясъци застроени от престъпници и некадърници.
Та едни такива мисли са ме налазили...

--- Край на цитат ---

Няма къде да се сриеш!

--- Край на цитат ---

Има къде, има! В Япония.

Der Hetzer:
Не се и опитвайте да се намесвате в делата Божии, ако Ви е писано да предадете Богу дух от заметресение - няма да се удавите или да Ви блъсне кола  :spiteful:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия