Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Преживяванията Ви С ВЛАК
evrokoma:
Чакале с тези 100 вагона немож върза само дневния график по една от главните линии с прилежащите второстепенни или ти харесва варианта 500 човека с един вагон :spiteful: еее тогава ще ни трябват не двуетажни ами 5 етажни вагони :lol:.Лично щефа на железницата е завил че дневно са нужни около 450 вагона без мотрисните влакове.
Както казвате форума е за моделизъм, но това не означава че щом на макета неможеш нареди композиция от 5 вагона и локомотив че в реалните железници 5 вагона са достатъчни за пътникопотока на един влак
liro4605:
--- Цитат на: fpk1999 link=topic=3852.msg79780#msg79780 date=1340874784 ---Инфо от последните дни:
~> Вчера,27.06.2012 влак 8612 Варна(9.20) - Пловдив - (18.45)София пристига със 145 мин. зак. в 21.10.Причина: Цитат от сайта на БДЖ. "Инцидент с хора/животни и полицейско разследване."Повече инфо-????????
Който има инфо за причините за по-горните закъснения да пише в темата.
--- Край на цитат ---
Неразбирам голямото любопитство.Трябва сега да ти напиша че колегите с бургаската част бяха ударили човек и чакахме на Карнобат 2часа.Ако желаеш ела в една такава ситуация да те видя колко си мъж осбенно пък ако удареният е жп служител.Надявам се отговорих на 8те ти питанки.
TheJackal:
Та колко гари останаха в България, и колко такива сме имали като бройка по времето до 09.09.1944 год и пак нещата са вървели. В експресите или там както вече се наричат УБВ от Бургас за София и обратно влачат точно в момента по пет вагона, в тях има хора за по малко от 1 вагон сутрин. Да, някой би казал ама сега е лято, но е само 3 месеца и до там. Имам възможност да обикалям на вън и се чудя с какво нашите линии и електрофикация са по различни - няма такова по не за мен. Само дето подвижния състав се пази и се цени!
По въпроса за моделирането при положение, че нито един локомотив не е произведен в България и вагоните са ни такива, айде сега има вече и българско производство по лиценз, не смятам, че трябва да имам такъв състав в колекцията си. Дали нашите влакове могат да се движат с поне 100 километра, всичко е въпрос на политика. Бургас - София 7 часа и кусур, ако пък и закъснее малко идват за всеки в повечко, за това според мен спасението е едно и си е лично мое мнение. И да потретя форумът е за "моделизъм"!
pach:
Моделизъм на какво?
Нали моделизма ни е пряко свързан с това което е 1 : 1 ?!
Човек не трябва да забравя корените и от къде е тръгнал - сиреч перефразирано,
не трябва да забравяме че "първо беше железницата, а след нея и моделизма"!!!
:hi:
Децата вече смятат, че млякото идва от фирмата, а не от кравите,
та трябва ли да си мислят, че имаш измислени модели тип "фентъзи"
от някой комикс, подобно на Батман и Спайдърмен???? :fool:
fpk1999:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=3852.msg79809#msg79809 date=1340948802 ---И да потретя форумът е за "моделизъм"!
--- Край на цитат ---
Не само аз пиша извън ЖП моделизма.Нали за това е разделът "Общи приказки,свързани с хобито".Ако Диспечер реши,нека изтрие темата.Просто я създадох за информация за движението на влаковете.Няма да споря.
--- Цитат на: lubomir link=topic=3852.msg79799#msg79799 date=1340913645 ---Щеше да е чудно ако беше истина! За съжаление действителността е точно както я описах. Хубаво е мненията ти да са базирани на личен опит, а не на приказки от 1001 нощ. В България винаги има разминаване между желания и действителност.
--- Край на цитат ---
Разбрах го от мой личен опит. :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия