Автор Тема: Раздел "Продава / Купува" се закрива.  (Прочетена 92058 пъти)

widowmaker

• Гост
  • Trade Count: (0)
Re:Раздел "Продава / Купува" се закрива.
« Отговор #90 -: 04 Юни 2012, 14:52:21 »
Цитат на: zazo link=topic=3860.msg78903#msg78903 date=1338808950
На пръв поглед има някаква драма със снимките от imageshack.us. Оттам и бавенето. Ще го погледна.

В интерес на истината imageshack.us е най дървеният вариант за качване на снимки.
Българските сайтове snimka.bg и picbg.net са далеч по добър избор.

gzo

• Гост
« Отговор #91 -: 05 Юни 2012, 11:04:17 »
Моля нека който отговаря за оказиона да ми каже къде точно влизат обявите за трампа, като например тази тук:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3827.0.html
че да знак къде да си я местя. Гледам че е заключена.

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #92 -: 07 Юни 2012, 10:19:34 »
Цитат на: Adrian link=topic=47.msg79011#msg79011 date=1339052643
Off-Topic:
Мише , любопитен съм - като 'новодошъл' , а и като известен dealer ,  как ти се вижда решението за отдел 'продава' = 'оказион' ?
Адри, леко с такива думички като Дилър, че знаеш ли агентите на ДС какво дебнат ...  :lol:

Ами на мен ми е удобно, изключително. Става адски бързо - меткаш една снимка (ако искаш и повече, кратко описание в заглавието, евентуално малко повече инфо в самата обявата. Аз лично адмирирам това, вече няма да има спорове от рода на "Мишо публикува 5 обяви, а аз само 1", "Адри си бъмпва постоянно обявите", "Иво не е дал контакти за връзка", "Лъчо само трие постове" и т.н. Тук вече всеки сам си отговаря за обявата, да си пише каквото иска.

Обаче ми липсват някои неща:

1. Сортирането. Виждам, че има някакво падащо меню горе вдясно, но то е празно.
2. Връщане от търсене към предишната страница. Примерон съм влезнал в раздел Н0. Пускам търсене, то дава някакви резултати, но после няма начин да се върна обратно в подраздел Н0.

Иначе адмирирам този раздел. Това от своя страна облекчава хората, които така и така на доброволни начала поддържат този форум.

pavel75

• КЖМ - България
  • Trade Count: (18)
  • Hero Member
  • Публикации: 1817
  • Рейтинг: 264
  • HO; IV и V; BDZ, BG; София
« Отговор #93 -: 07 Юни 2012, 10:31:57 »
Мишо,
за това което говориш в момента се търси решение, тъй като има някакъв проблем точно с тези неща и за това са изключени. Имаме обещание да стане.

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #94 -: 07 Юни 2012, 10:35:02 »
Аз просто го казвам като констатация, иначе подкрепям тази инициатива на админи и модератори на 200%.

atanas72

• Гост
« Отговор #95 -: 08 Юни 2012, 18:22:29 »
Здравеи те след затварянето на раздела,90на100 от обявите ги няма.Имаше хиляди полезни неща.С по голям контрол нещата щяха да са си на място. :nono:

gzo

• Гост
« Отговор #96 -: 09 Юни 2012, 10:36:32 »
Цитат на: gzo link=topic=3860.msg78925#msg78925 date=1338883457
Моля нека който отговаря за оказиона да ми каже къде точно влизат обявите за трампа, като например тази тук:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,3827.0.html
че да знак къде да си я местя. Гледам че е заключена.

Я да питам пак същото, белким някой отговори  :drinks:

EMPEROR

• Гост
« Отговор #97 -: 11 Юни 2012, 14:24:43 »
Пускаш си вагона за продажба, пишеш в обявата, че е възможен бартер за конкретен вагон и това е. Както в eBay, така и тук няма "трампи".

misho_tabakoff

• Гост
« Отговор #98 -: 11 Юни 2012, 15:30:21 »
Цитат на: atanas72 link=topic=3860.msg79095#msg79095 date=1339168949
Здравеи те след затварянето на раздела,90на100 от обявите ги няма.Имаше хиляди полезни неща.С по голям контрол нещата щяха да са си на място. :nono:

Наско, тук ще защитя хората, които поддържат този форум.

1. Не са ни длъжни за нищо - поддръжат форума на добра воля без никакво заплащане.
2. Всички работят на други места и вършат тази работа м/у другото. Нека да не забравяме, че винаги съществува риска някой от тях да бъде изловен от шефовете си, че вместо да си вършат работата, те модератестват някакви си (за тях) форуми, и човекът като програма-минимум да получи жълт картон за невършене на работата, ЗА КОЯТО МУ ЗАПЛАЩАТ.
3. Секцията Продава беше ябълката на раздора, постоянно създаваше проблеми, винаги имаше недоволни и доста често изкарвахме администратори и модератори виновни.
4. Провери малко по-внимателно форума и ще видиш, че нещата от предишната секция са архивирани и могат да се видят. Така че ако някой иска да види от старите итересни неща, нека да бъде така любезен да посети секцията архив.

Приятна доработка и лека вечер на всички.

gzo

• Гост
« Отговор #99 -: 11 Юни 2012, 16:12:23 »
Цитат на: EMPEROR link=topic=3860.msg79199#msg79199 date=1339413883
Пускаш си вагона за продажба, пишеш в обявата, че е възможен бартер за конкретен вагон и това е. Както в eBay, така и тук няма "трампи".

Това е пълна недомислица !  :blink:
 Ако идеята на оказиона е да има стокооборот между хобистите, то не виждам защо трябва да се осакатява насила ? Трампата е също вид стокооборот, а обявите за размяна няма да са с нищо по-различни от обявите за продажба, че да се създава трудност за модераторите. И там ще важат същите правила, но просто вместо крайна цена се изписва целта на размяната.
По-принцип не съм от недоволните типажи и подкрепям администрацията, но в случая насила от нещо се прави нищо. Имам си конкретна причина да не искам да получа пари и печалба срещу ненужните ми вещи и не виждам защо хобистите трябва да се лишат от тази опция. Нали идеята на форумното общество е да си бъдем полезни оказвайки си помощ, правейки си услуги и все от сорта за равитието на моделизма ?  Защо трябва задължително да се търгашим ?

....всъщност няма значение, щом форумната управа не дава най-елементарна и логична опция за размяна на вещи между хора с общи интерси, то това само по себе си говори за визията и за развитие.

Живи и здрави и успех на комерсиализма, а съм пас  :drinks:
« Последна редакция: 11 Юни 2012, 16:22:00 от gzo »

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
« Отговор #100 -: 13 Юни 2012, 07:47:49 »
Как ще става подновяването на изтекла обява? Ще има ли бутон поднови обявата? В момента ако някой реши да си поднови обявата, то трябва да копира всичко от старата и да гонагажда отново в новата обява, което е много досадно. Кога ще се оправи въвеждането на десетичните стойности? Сега софтуера приема само 0.5 като десетична стойност и стъпка 0.5, т.е. ако човек реши да въведе 1.80 лева, то програмата автоматично отхвърля записа като грешен. Ще има ли брояч на посещенията за всяка отделна обява? Това е важно, за да може всеки да следи интереса към неговата обява и съответно при липса на такъв, да прекрати обявата. Моля админите да вземат под внимание горното и да излязат със становище, кое може и кое не може. Мисля, че това е реда да вкараме раздела "Оказион" в правилната посока.

EMPEROR

• Гост
« Отговор #101 -: 13 Юни 2012, 08:27:05 »
За момента автоматично подновяване на обявата няма. Има възможност да се направи такъв бутон, но първо трябва да се обсъди и ако сметнем, че е наложително да се модифицира кода, да се тества и едва след това да се пусне в експлоатация.

Относно стотинките, едва ли хората ще са доволни, ако почнат да се надцакват с жълти стотинки... Цена от 9 лева и 87 стотинки примерно и да си спечелил с разлика 1 стотинка спрямо предишния най-висок залог. Това означава после и точната цена да се изплати на продавача, а не "хайде от мен да мине давам ти го за 9.80 или 9.90", защото това вече конкретно се отразява на аукциона.

По въпроса с посещенията - реалният интерес, не се определя от броя на хората отворили обявата, а от броя на хората залагали по обявата и/или писали лични съобщения на продавача. Ако аз отворя обявата 100 пъти и брояча стане 100, това реално не е интерес от 100 човека, а от 1 и няма как да се разбере. Но не мога да заложа 100 пъти сам над себе си. Брой посещения няма и в eBay, от където за момента черпим идеята.

mgirginov

• КЖМ - България
  • Trade Count: (34)
  • Hero Member
  • Публикации: 1933
  • Рейтинг: 192
  • N Länderbahnen I еп. София
« Отговор #102 -: 13 Юни 2012, 08:35:35 »
Цитат на: EMPEROR link=topic=3860.msg79260#msg79260 date=1339565225
...Брой посещения няма и в eBay, от където за момента черпим идеята.

Грешиш, има.

pach

• Trade Count: (42)
  • Hero Member
  • Публикации: 12377
  • Рейтинг: 1338
  • ТТ & Н0; DR & BDZ;ep.I-III(~VI)&selfmade
    • За моделизма
« Отговор #103 -: 13 Юни 2012, 08:36:53 »
В ибея има брой посещения но не всеки продавач ги активира.
Най-отдолу в едно черно прозорче с бели цифри са.
Но Лъчо е прав - това показва само колко пъти са погледнали
тази обява, докато истината и в наддаванията.
Но не смятам че трябва да се сравнява с ибея, най-малкото че там има някаква що годе
работеща система за сигурност на плащания та, пощенските разходи и дори известна документация,
получавана поне на две места - електронна поща и банкови извлечения.
Тук такива неща не знам да има...тоест гаранцията (или липса на такава) са си
изцяло за сметка на продавач <---> купувач.

nilfe

• Trade Count: (75)
  • Hero Member
  • Публикации: 955
  • Рейтинг: 15
  • H0 Епоха 1, 2, K.P.E.V. DRG - ВАРНА
« Отговор #104 -: 13 Юни 2012, 09:25:17 »
Цитат на: EMPEROR link=topic=3860.msg79260#msg79260 date=1339565225

Относно стотинките, едва ли хората ще са доволни, ако почнат да се надцакват с жълти стотинки... Цена от 9 лева и 87 стотинки примерно и да си спечелил с разлика 1 стотинка спрямо предишния най-висок залог. Това означава после и точната цена да се изплати на продавача, а не "хайде от мен да мине давам ти го за 9.80 или 9.90", защото това вече конкретно се отразява на аукциона.

Тука въобще не става дума за наддаване. Щом сте дали поле "Купи веднага", то тогава трябва да може да се въвежда каквато и да е сума. В моя случай при продажбата на куплунзи, как да сложа реалната цена на един брой, която е 1.80 лева, без това да заблуди купувача. При продажбата на дребни неща на стойност между 1-2 лева (като куплунзи например), как точно да се впише цената. Купувача може да иска да си купи 1 или 2 бройки.

През цялото време някой тук се опитва да ни убеди в демократичният принцип на този форум, аз виждам само как все повече хора се опитват да налагат тоталитаризъм. Не мисля, че може да става някакво сравнение между е-бей и "Оказиона" в този форум, още повече когато хора с никакъв или почти никакъв опит в е-бей се опитват да тълкуват и прилагат правилата на е-бей. Най-малкото се замислете дали някой тук в "Оказиона" ще пусне да продава нещо на аукцион от 1 лев, както е в 90% от случаите в е-бей.

С всичко казано по-горе искам да поясня, че трябва да се вслушвате повече в хората, които ползват реално раздела "Оказион", а не в тези, които си мислят че могат да правят сравнение между е-бей и "Оказион". Така ще има напредък и раздела "Оказион" може да се развива в посока, угодна на всички.  :yes: