Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
ÖBB 1116 024-9 на гости в Пловдив
lubomir:
Днес в 12 и няколко минути пристигна в Пловдив въпросната машина, като доколкото разбрах нащо ЖП ще я ползва както за тестване на новите турски вагони(надлежно прибрани в пътническо депо), така и да тестват трасето между ПЛОВДИВ и ДИМИТРОВГРАД.
Пропускайки факта, че уж вече имаме високоскоростно трасе(на ужким, защото се оказва, че само 4км от трасето е за 160км/ч :lol:), а нямаме никакви локомотиви способни да поддържат въпросната скорост, явно нашите хора, ще ползват традиционното вече "разкарване" на машина на RCA из България(за да не загубят лиценза) и за нещо по-ползотворно. Възможно е и да има някакво откриване, рязане на лентички и други темподобни мероприятия, за които въпросната машина ще седи чудесно за фон(представете си нашия премиер и зад него тоя яркочервен ТЕЛЕЦ с надпис ÖBB ;D), въпреки, че за запознатите това си е чисто "правене на помен с чужда пита"!!! Страната ни трябваше още преди 5-6г да има поне няколко от тези машини!
Доколкото разбрах машината ще е около 10 дни в Пловдив, така че за интересуващите се може да я срещнат тук там по гари и трасета.
Машината беше надлежно измита и подмита, и прибрана в същото пътническо депо, начело на 6-те турски вагона
Утре ще пусна всички мои снимки и видео в тая тема, тъй като качването на сървъра е възможно само от работата ми. Благодаря на Миро, че ме предупреди, щото иначе просто щях да пропусна да се видя на живо с тая машина, както и да я погледна изотвъртре...
P.S. Видях новите турски вагони и мнението ми за тях е, че са с ужасен дизайн отвън, спрамо немските, австрийските, чешките вагони построени последните години. Вътре не можах да вляза, но дано поне там да са по-читави. На прима виста забелязох и, че тук таме има места, по които производителя си е оставил ръцете. Но от Турция толкова. Ако искахме свестни вагони да не сме избирали най-евтината оферта. Явно такива са ни критериите или пък трябваше задължително точно тоя производител да спечели конкурса съгласно предварително заложените в конкурсната документация изисквания.
Това е положението.
liro4605:
Днес бе един от щастливите дни в живота ми.Срещнах моделното с реалното и то на родна земя!
OBB са :good: :give_heart:
KRAKOMOBILA:
Браво! Екстра е Тауруса. :)
liro4605:
На такъв един хубавец се полага закрит„хотел“ подканен от стар немски съсед:
-Тук е банята,тук е......
Milenski:
Красота и изящество !!! :hi:
Ех момчета идея си нямате колко Ви завиждам, че сте успели да го видите. Качвайте още снимки (ако има) за да му се радваме :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия