Много идейно !!!

Надявам се , че нещо при изчертаването се е объркало , инак ще трябва да буташ освен гредата , че и стената! :o
Нещо не ми стана ясно , кое тук е моста , но поне вратата я намерих - в тази връзка бих те посъветвал да обърнеш гаровата сграда от другата страна на коловозите.
Така ще имаш по добра видимост към тръгващите и спиращи влакове за да им се кефиш , а отзад лицето на гарата ще им е като фон.В противен случай ще гледаш гърба на гарата и тя ще ти пречи да виждаш добре влаковете по коловозите когато са спряли.
Ако ще правиш товарна гара , не я извеждай както аз на моето предложение.При него аз ти наредих три стрелки от отклонително/разменният коловоз само за да видиш възможностите ,един вид на къде може да се развие товарната гара , но по принцип така не се прави.
По две причини:
- в определен момент може да не остане място от стрелки за изолираните участъци на релсите (при аналагово или смесено управление на схемата) нужни за светофорите/семафорите.Ако ползваш изцяло цифрово управление (в което те подозирам

) пак ти трябва свободен участък от коловозите , на който и без да е изолиран , да могат да спират локомотивите.Никъде изходните сигнали не спират локомотива върху стрелки.
- така ще ти трябват и цял куп изходни сигнали от всеки глух коловоз на товарната гара.

Обикновенно се слагат една или две стрелки които се явяват нещо като изходни за глухите коловози , а след тях са същинските отклонения на товарната гара.Така се осъществява по лесен контрол на товарните влакове тръгващи от глухите коловози - просто излизат през една - две изходни точки за да стъпят на основните коловози в гарата.Дори в повечето гари се предвижда достатъчна дължина на коловоза свързващ тези стрелки и следващите към глухите отклонения , с цел маневрирането да се извършва , без да се "излиза" на главен коловоз!
Отклонението за депото само съм го загатнал с един коловоз , но мисля , че ти казах - там има място за обръщателен кръг и т.н.
Mо добре да бе взел детската стая - лапето така или иначе ще е все в стаята с влаковете , около татко си

, а тавана ти е с два полегати потона (предполагам че си на ъгъла) и не е подходящ за макета , пък и най-вече за отрочето...

Това се сещам за сега...