http://goo.gl/maps/nvTvK1.За пътуващите от София по АМ " Тракия" :
Излизате от магистралата на първата отбивка за гр.Пловдив ,веднага след ресторант " Хепи" ,карате по околовръстното и следите табелите за Смолян ,Пампорово.Минавате покрай автосалона на Мерцедес,Сокотаб,м-н Джъмбо /отдясно/, Метро /от лява страна/. Стигате кръгово кръстовище,влизате в него без предимство,излизате с предимство.Продължавате направо ,моста над река Марица, подминавате отбивката за гр.Пещера,минавате под надлез ...продължавате направо ,само по околовръстното.След като подминете кръстовището за с .Първенец надясно и кв. Коматево наляво /там карайте по внимателно,защото вие сте по път с предимство,но има много малоумници които си мислят,че пътя от с.Първенец е главен/ ,та като подминете това кръстовище след около 4-до 7 км се оглеждате за отбивка за село Марково, мисля че има и табела за х. Здравец! Тръгвате за с.Марково,с. Гълъбово,с.Цар Калоян /остава малко встрани от пътя/,х.Здравец,подминавате я и ще видите след приблизително 1 км. указателна табела за еко хотел Здравец,вдясно от пътя.
2.За пътуващите по АМ " Тракия" от Бургас ,излизате от магистралата на последната отбивка за гр.Пловдив ,след бензиностанция " Петрол" .
На тази отбивка има само табели за Смолян и Пампорово . 1-та отбивка пише Пловдив Раковски и с. Стряма-зачертано с червено,подминавате,2-та е за Карлово и Пловдив -подминавате ,и 3- та пише Смолян 120 км май,излизате там ,пълен завой на 360 гр.по детелината да минете над магистралата ,само направо и се включвате по гореописания маршрут!
3. За пътуващи с влак до Пловдив -влизате в подлеза на централна гара и тръгвате към 11 коловоз/последния/ , влизате в нещо като търговски център и вече сте на автогара "Родопи" откъдето тръгват автобуси за х.Здравец .Ето разписанието им :
телефон на автогарата:
032 / 657 828
Пловдив - хижа Здравец
07.50; 14.30;
17.30 (сезонна)Дано съм го написал на разбираем език

Р*S * За дните четвъртък и петък 18 и 19.10.2012г., след предварителна уговорка- ако някой който пътува с влак и пристигне в Пловдив след 14.30 ч. и няма автобуси за х.Здравец ,може да ми се обади на 0887-611-112 , за да го/ги/ транспортирам.Опел зафира -6 човека с малко багаж,4 с повече багаж . Хората които аз съм качил до горе,имам задължението в неделя да ги върна до Пловдив