Автор Тема: Крайградска железопътна мрежа в Белград - BEOVOZ и BG:VOZ  (Прочетена 5049 пъти)

passenger

• Гост
  • Trade Count: (0)
В Белград от 1992 г. работи железница, която свързва централната част на града с предградията - BEOVOZ. Също така от 1 септември 2010 г. има и градска железница BG:VOZ, изградена е първата линия, в момента се работи по втората.

Някой има ли впечатления от белградския S-Bahn? Пишете тук.

mill

• Гост
Познанията ми са малко старички....Дааа,тази железница съвместява според мен -"метро" и крайградска железница. Точно след войната 98 или 99 година от любопитство реших да видя що е това метро ,дето върви под земята.  С жена ми гаджета и аз я развеждам из Београд-а ,града голям:) . В центъра е като метро ,слизаш по ескалаторите под земята ,взехме си билет до спирка Крняча  ;D ;D/сърбите нямат Ъ ,ако искате да се гаврите с някой сърбин,накарайте  го да каже ъгъл  :lol: :lol:/ и изведнъж се появява електричка ,най-обикновенна 32 серия само че боядисана цялата в синьо :blink:.Супер разочарован бях,че не видях истинско метрово влакче.Както и да е метнахме се на влака и само след 500 метра влака си излезе от тунела на метрото и имах чувството ,че се движа м/у Филипово и ц.гара в Пловдив ;D. След 10 мин.бяхме на спирка Крняча,влака отиде до гр.Панчево на около 30 км.от Београд /петролната индустрия на днешна Сърбия/.Ние пихме по едно каиве и след 30 мин.се върнахме до центъра,където се оказа,че има изградени само две станции на истинско метро.През останалата част от трасето все едно си на big трамвай  32 серия:).Сега може и да са построили ,ама не съм виждал из Белград подобни означения както в София за изградени метростанции. :hi:За novi Beograd обаче може и да има метро.Двете части на града -Београд и нови Београд/построен след 1950г.когато Тито решава да покаже на Сталин,че може и без него да строи социализъм/ са коренно различни като инфраструктура и строителство!  :hi:

CaLLlo

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2604
  • Рейтинг: 202
  • Dampf Ep.1&2 bis ÜK

Мила родна картинка - "Тошин Бунар", "Караджорджев Парк" ...  ;D ... ...

KRAKOMOBILA

• Trade Count: (13)
  • Hero Member
  • Публикации: 2728
  • Рейтинг: 238
  • 46-та серия долу от графика - Шкода рулз!
Електричките са 33-та серия и са сини точно каквито бяха нашите.

Petko Ivanov

• Sr. Member
  • Публикации: 353
  • Рейтинг: 110
Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3941.msg80758#msg80758 date=1344801395
Електричките са 33-та серия и са сини точно каквито бяха нашите.
Видях такава на един мост на Дунава през юли тази година. Точно копие на нашите 33, когато ги доставиха. Видя ми се много чиста и добре поддържана. Карах колата успоредно с нея и нямаше как да я снимам.

bdz43r

• Trade Count: (5)
  • Hero Member
  • Публикации: 1025
  • Рейтинг: 272
    • bgrail.info
Всъщност е обратното - нашите 33 са копие на техните или по-точно част от тяхната доставка.

passenger

• Гост
muncho

Не е метро, а градска железница. Вуков споменик и Караджорджев парк са точно такива станции и не трябва да се бъркат с метрополитена. Когато се изгради скоростен трамвай в Белград, ще се построи още една станция Вуков споменик, която ще бъде трансферна с тази на БГ:Воз. Властите на Белград имат намерения да развиват градската железница заради гъстонаселените предградия.