ВАЖНО !!! | IMPORTANT !!! > Правила, препоръки и указания за правилна експлоатация на форума | Rules, suggestions and leads for correct exploatation of the forum
Нов раздел
pach:
За да не изпаднем в хиляди разклонения може би така:
-локомотиви !____ български (не са ни много всички серий)
!____ немски (повечето модели са ни немски)
!____eвропийски
!____други (от останалия свят)
В подразделите отделна тема за всяка серия - например "серия 15 - оригинал и модели" :-[ и т.н.Тук снимки , чертежи , новини , документи и т.н.
-Вагони !_____български
!_____други
В подразделите отделни теми !______товарни
!______ пътнически
!______ специални и други.
Мотрисите и моторните секций при локомотивите
Нещо такова или малко по подробно...
Vlado:
Няма ли да навлезем така в други води? Все пак сайтът е за жп моделизъм, а не за истински железници. Може би трябва да се помисли за нещо свързано, пък дори и индиректно с моделизма. Иначе всички знаем колко много подвижен състав има по света. Ако тръгнем да описваме всичко, по-добре и името на сайта да сменим.
Бихме могли например да описваме само този подвижен състав, който има и създадени модели или нещо такова. Знам ли и аз?! Точно затова отворих тази тема, за да обсъдим нещата.
EMPEROR:
--- Цитат на: Maktub link=topic=394.msg3568#msg3568 date=1207445588 ---Само да не изпаднем в някакво безкрайно разклонение на теми и подтеми, в които накрая да не можем да се ориентираме...
--- Край на цитат ---
Моето мнение е че точно така и ще стане...
--- Цитат на: Vlado link=topic=394.msg3595#msg3595 date=1207551422 ---Няма ли да навлезем така в други води? Все пак сайтът е за жп моделизъм, а не за истински железници...
--- Край на цитат ---
Тук също съм съгласен. Може и да се измисли някаква допълнителна секция в "Главен форум"... но знам ли и аз дали идеята е добра и до колко точно да се доразвива...
pach:
--- Цитат на: pach link=topic=394.msg3593#msg3593 date=1207547235 ---За да не изпаднем в хиляди разклонения може би така:
-локомотиви !____ български (не са ни много всички серий)
!____ немски (повечето модели са ни немски)
!____eвропийски
!____други (от останалия свят)
В подразделите отделна тема за всяка серия - например "серия 15 - оригинал и модели" :-[ и т.н.Тук снимки , чертежи , новини , документи и т.н.
-Вагони !_____български
!_____други
В подразделите отделни теми !______товарни
!______ пътнически
!______ специални и други.
Мотрисите и моторните секций при локомотивите
Нещо такова или малко по подробно...
--- Край на цитат ---
Може би не съм бил много ясен (подчертаното е от мен) , така че пояснявам -става въпрос за МОДЕЛИ - нали за да знаеш нещо за модела , трябва и малко инфо за прототипа, а пък ако искаш да правиш конверсия , например от BR52 във нашата серия 15 , то тогава също ще ти трябват чертежи , малко инфо и най-вече снимки .Та за това говоря , а не да ставаме ж.п архив !
Просто наш си , моделарски архив !
Не всички разполагат с нужната информация (и не всички могат да си купят списания , книги и т.н.) а има и много млади съфорумци които съм сигурен ,че искат да научат нещо за подвижния състав.
Пак подчертавам - само предлагам , но вие решавате!
zazo:
Според мен, ако става въпрос за модели би било супер полезно, защото тъй или иначе БДЖ моделите са рядкост. Например ако човек иска да си спретно БГ влак в трета Епоха, не виждам как ще стане освен с конвертиране на модели на други администрации. Или поне да се знаят точните съответствия, за да можеш да си представяш нещата по-цветно. Супер интересни в тази посока за мен поне са и съответствията на вагони, а не само на локомотиви.
Иначе има доста други сайтове, които се опитват да правят цялостни каталози на подвижния състав и няма смисъл да се повтарят.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия