Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

БДЖ през различните исторически периоди

<< < (22/36) > >>

KRAKOMOBILA:
Да ама ако зимата караш с вентилация при определени условия - няма да закараш влака от точка А до точка Б - и пак проблемите са на твоята глава. Тъй, че от тази гледна точка се кара без вентилация. В противен случай почва да дава земно и в края на краищата оставаш в някое междугарие на студено (лично изпитано по 7ма линия).

liro4605:
Още преди 20г катедра Ел.локомотиви имаха разработка за температурна работа на вентилацията.Тя винаги е нужна,но в различни стоѝности.Зимата при снеговалеж например е нужно да работи поне временно на порции по простата причина,че шахтите започват да се пълнят,иначе казано снега влиза по обратен път.С разработката на катедрата зимата щеше да си работи на минимум обороти и нямаше да се налага да има клечки и тнт.
  Друг голям недостатък на Р спирачката са контакторите.Въпреки,че са взети мерки за тяхната безпроблемна работа,като втриване на контактите при включване с цел по-добро зацепване опита с два листа и индиго между тях показва незадоволителни резултати.При изключване пък дъгата се разкъсва от издухващият въздух под задвижващото котактора пневмо бутало изтегля се от подвеждащи рога и към гасителна камера,но пак проблеми.Не веднъж съм гасил стопилки по лошо контактуване или залепване на контактора.
  46 200-уж със съвременно управление даващо възможност за 14 степенно управление на вентилацията,уви използват се само 4.

Много искам да ми покажеш Красене каква е стоѝката за каране в Шкода?Но искам да е така както каза Тодор,всичко да ти е на половин ръка разстояние еле пък ако трябва да използваш и пневматичният разхлабител.Използваш ли пък електрическият то ламарината там ти къса обувките,а и трябва да си погледнеш в краката за да го намериш,което ти отклонява  вниманието.
Общо взето за мен позата е следната:
За да ти влезнат краката под пулта то тоѝ трябва да е по висок защото коленете ти опират в него.Стане ли това то тои ще закрие поне на 30см видимостта напред,отделно волана ще ти опре в корема.Много съм се чудил как толкоз години едни подлакътници не се сложиха на тез столове така че не ми ги хвали тез на Кароса.Виж на 61ва ориргиналните стават.На автомобилите вече има ем там волана ти е постоянно в ръцете. Чисти опитни заѝчета на Шкода.

KRAKOMOBILA:
Всички локомотиви Шкода имат зимен и летен режим на вентилацията. На 43-та серия ключовете за зимен и летен режим работят, но на Р-ките са изскубани и постоянно са на летен режим.

Иначе стойката за каране е да се нагласиш удобно пред контролера и кран машиниста. Останалите ключове не се използват толкова често, че да е проблем достигането до тях. Най-много да използваш ключа за пантографа няколко пъти...
 За пневматичния разхлабител - да - не е на най-удобното място, но се свикна - на мен лично не ми е проблем.
 За влизането на краката под пулта - аз съм нисък и проблеми нямам.. Подлакътници се подвизават на разни столове.. ама не съм забелязал да се ползват особено.
 Честно казано - столовете на Шкодите ми харесват повече от фиксираните столове на 46 0хх - на които седенето повече от 30 мин е направо ад.

liro4605:

--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=3942.msg81015#msg81015 date=1345455213 ---Всички локомотиви Шкода имат зимен и летен режим на вентилацията. На 43-та серия ключовете за зимен и летен режим работят, но на Р-ките са изскубани и постоянно са на летен режим.

--- Край на цитат ---

На локомотиви 43 имаше 3режима зима,лято и автоматичен.На серии 44,45 режимите бяха само 2 лято и автомат.Автоматичният режим се контролираше от едно термично реле 1К1 което сега е в схемите на противопожарната инсталация и режима е само един,летен.

KRAKOMOBILA:
Именно - с леки модификации можеше нещата да се контролират по начина който си предложил ти - а именно зимата да се използва вентилация, но не постоянно.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия