Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
БДЖ през различните исторически периоди
KRAKOMOBILA:
Хубаво е да се отбележи, че дълги години се е дискутирало дали да се започне с електрификацията на българските железници или не. Дори в началото на 50-те години са започнали полагане на стълбове 3 кв в участъка София - Мездра, била е изградена и подстанция за 3 кв в гара Илиенци (още съществува, но на 25 кв), но трасето не е реализирано. От една страна забавянето на електрификацията е добре за нас - тъй като вече е навлизала по-добрата система - 25кв. Било е възможно и по-ранно електрифициране, но в такъв случай е било почти сигурно, че ще се електрифицира на 3 кв - а от там следват и съветски 3 кв локомотиви - което щеше да ни изиграе лоша шега в бъдеще. Тъй, че за мене е +, че електрификацията не се е извършила по-рано.
misan:
Това,което е предлагал дядо ми и други специалисти около 1940 година е само електрификация на София -Перник,по германската система и внос на локомотиви Е94. мисля,че това е било много разумно.
И страшно ми е приятно,че темата излезе провокативна и разбуди духовете. Аз затова я и пуснах.
Така си е,трябва да има и по малко дразнение.
liro4605:
Off-Topic:
--- Цитат на: misan link=topic=3942.msg80904#msg80904 date=1345144000 ---И страшно ми е приятно,че темата излезе провокативна и разбуди духовете.
--- Край на цитат ---
То от ПРЕДАТЕЛ като теб освен провокации и подобни друго не очаквам. :diablo:
р,р Дали се шегувам сещаѝ се сам.
Постът не е по темата и най-подходящото му място е на Лично съобщение, телефон, чат!!!
Сaprycorn:
Нека се върнем в един по-ранен исторически период, а именно началото на 20-ти век, когато БДЖ доставя втората модификация на локомотивите серия 08. Големият въпрос е защо не сме се ориентирали към прyския Р8? И защо като цяло конструкциите на Гaрбе не са намерили място в локомотивния парк на БДЖ, ако не броим T16, чиято поява в БДЖ е по-скоро случайна?
CaLLlo:
Предположение 1: Понеже по проектни параметри не е могла да се вписва в по-малките български радиуси.
Предположение 2: Пещта е проектирана за изгаряне на по-висококачествени въглища и скарната повърхност не съответства.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия