Ето и ситуацията до момента

На долната снимка, ясно се вижда, как не могат да ми се затворят коловозите. Искам да разбера какви са ми стрелките, за да мога на програма, като SCAM, да ги видя спрямо производителя и да ги поръчам. Като взема и няколко флекс релси, ще оформя и коловозите около складовете и/или малко депо - зависи от сградите, които взема. С това ще завърша поне частта с гарата.

Още един изглед:

Тук идва друг момент, че по-скоро трябва да си избера перон и други сгради от фалер или фолмер, защото от платформата на Auhagen, която виждате, не останах доволен как изглежда. Трябва да ги избера предварително и да съобразя разстоянието м/у коловозите спрямо размерът им.
Това пък е управлението на стрелките и разкачвачките:

Друга дилема отново и отново е, че тази гара стана прекалено дълга, спрямо началната ми идея парче от макета да не надвишава метър на 70см.
Затова се чудя дали да не започна с по-малки модули от по метър, в които да се упражнявам - баластиране, терен, дръвчета и т.н. На финал да се съединят в дългo двойно трасе (като гарата на снимките май ще трябва да стнае с двоен изход, защото ще е проходна). Отделно ще видим какво ще съединиява трасето или иначе казано какво ще има в двата му края - в единия индустрия, а в другия крайна гара+ депо. Поне мога да си ги правя по етапно и да си сменям идеята до последно. В последствие може да заменя краищата с по едно ухо, за да могат да се въртят безкрайно.
Относно подвижния състава - харесва ми дизеловият магистрален локомотив, само трябва да му набавя подходящи 6 товарни вагона (спрямо индустирята или тя спрямо вагоните - ще видим). Маневреният засега е ОК. Очаквам и една дизелова мотриса на минитрикс, която ще отмени пътническите превози. След това ще следва цифровизация на подвижния състав. Останалите вагони, които имам ще се разпределят из гарите и депото за декор

Безкраен процес....